Kontrollid tabasid bussijänese, bussijuht sai sule sappa (9)

Maavanem Kaido Kaasik määras 38 eurot trahvi maakonnaliine teenindavale bussifirmale GoBus. Nimelt tabas liinikontrolör Vaivere bussipeatuses reisija, kellel puudus bussipilet. 

Kuna maakonnaliine teenindavatesse bussidesse saab siseneda vaid bussi esiuksest, pidi bussijuht piletita reisijast teadlik olema. Akti järgi väljastas bussijuht sõidupileti reisijale alles seejärel, kui oli kontrolli märganud. Pealegi ei pidanud bussijuht kinni graafikust, sest buss jõudis peatusse neljaminutilise hilinemisega.

Kontrolöri sõnul lähenes buss Vaivere bussipeatusele Tõlluste poolt. Ilmselt märkas juht liinikontrolöre ja lisas kiirust, nii et buss liikus edasi ja peatus peaaegu ristteel, mitte aga ettenähtud bussipeatuses. Seejärel ei avanud juht kohe uksi, vaid võttis kassaterminali ning hakkas sellega sekeldama.

Kümmekonna sekundi pärast bussiuks siiski avanes. Bussijuht andis ühele peatuses sisenenud reisijale hetk tagasi kassaaparaadist väljastatud sõidupileti ja palus selle anda kõrvalistmel istuvale reisijale. Seda sisenenud reisija ka tegi. Liinikontrolör alustas bussis sõidupiletite kontrollimist.

Bussi viimases reas istus reisija, kellel polnud talle sõidupiletit esitada. Reisija ütles, et pilet on ees istuva reisija käes. Küsimusele, kust reisija sõitu alustas, vastas too, et Tõllustest ja sõidab Kuressaarde.

MTÜ Transpordisõber juhatuse liige Väino Moor ütles, et raportis toodud rängad puudused kinnitavad, et tööandjal tuleb bussijuhi sobivust ametisse tõsiselt kaaluda.

AS-i GoBus juhatuse liikme Andrei Mändla kinnitusel tuleb selliseid juhtumeid Saare maakonnas ette üliharva. “See bussijuht meil enam ei tööta,” kinnitas ta. Maavanema trahviotsust firma ei vaidlusta.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 2 526 korda, sh täna 1)