Kõljala mõisa sepikoda jäi taas müümata (9)

Muinsuskaitseameti nõudmisel üle aasta tagasi sundmüüki pandud Kõljala sepikoja hoonet ei õnnestunud müüa ka sel neljapäeval. Oksjoni alghind on aastaga langenud 10 000 eurolt 3500 eurole. 

Kohtutäitur Enno Kermik arvas, et oma süü on selles ka ajakirjandusel. “Kuna asi on liiga “vahtu löödud”, siis paar objekti vastu – siiski mitte üleliia – huvi tundnud inimest ei ole soovinud liigse ebaobjektiivse tähelepanu alla sattumist ja ostuni pole jõutud,” ütles Kermik.

Muinsuskaitseameti Saaremaa vaneminspektori Rita Peirumaa kinnitusel on kogu protsessi eesmärk sepikoja seisundi parandamine. “Tegelikult on sepikoda osa mõiskompleksist ja üksikult on sellele otstarvet leida ilmselt raske,” märkis inspektor.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 993 korda, sh täna 1)