Valjala põhikool avas sünnipäeval õunaaia (4)

Valjala põhikool avas sünnipäeval õunaaia

LINTI LÕIKAMAS: Esiplaanil vasakult Käroli Murd, Tomy-Ott Tänav, õpetaja Kersti Püüding, Rikardo Vallik, Leo Kuris ja õpetaja Ulvi Peeters. Foto: Sander Ilvest

Eile tähistas Valjala põhikool pidulikult oma neljakümnendat sünnipäeva. Sünnipäev kulmineerus õunaaia avamise ja tordisöömisega.

“Öeldakse, et kui oled elus kas või ühe puu istutanud, siis on su elu väärtuslik olnud,“ ütles õpetaja Siiri Saar õunaaeda avades. Ta rõõmustas, et puud on ilusasti kasvama läinud ja keegi ei ole neid rüüstamas käinud. Õunapuud istutati aeda tänu projektile Growing Gastronauts.

Valjala põhikooli direktor Aive Mõistlik, kellelt õunaaia idee pärineb, sõnas, et unistada ja mõelda tuleb suurelt. “Nii et, kulla õpilased, ärge mõelge pisiasjadest, siis saab kõik teoks,” kinnitas koolijuht.

“Rahvamajal on ilus õunaaed ja lapsi pole, meil on lapsed, aga polnud õunaaeda,” naeris ta. Nii istutaski iga klass õunaaeda oma puu ja puid istutasid ka õpetajad. Kokku kasvab kooli vastses õunaaias praegu 11 erinevat sorti õunapuud. Nii on seal näiteks “Talvenauding”, “Valge klaar”, “Tellissaare”, “Liivi kuldrenett” jne. Üheskoos lõigati läbi lint ja iga klass sai oma õunapuule seda iseloomustava sildi kinnitada.

Valjala kooli huvijuhi Anneli Kaljuste ja muusikaõpetaja Helen Aasmaa eestvedamisel viidi läbi heade soovide ringmäng, mis tõi igale õpilasele naeru palgele. “Palju õnne, palju õnne!” sooviti üksteisele kätt pihku pistes.
Kehalise kasvatuse õpetajat Andre Kuntselit, kel eile sünnipäev oli, üllatasid lapsed aga sünnipäevakallistustega.

Päeva jooksul viidi läbi õpilaskonverents ning nooremaid õpilasi külastas kirjanik ja keeleinspektsiooni juht Ilmar Tomusk.

Laupäeval on Valjala põhikooli kokkutulekule oodatud kõik vilistlased. Kell 15.30 külastatakse kalmistut, kell 16 toimub peole registreerimine, pärast seda on õpilaste, õpetajate ja vilistlaste ühiskontsert.


Valjala kool

11. novembril 1973 alustas Valjala kool 8-klassilisena ja 114 õpilasega. Direktor oli Arvo Paiste. Aastate jooksul on koolis lühemat või pikemat aega töötanud ligi 60 õpetajat, tänu kellele on haridust saanud 660 lõpetanut. 1988. septembris muudeti kool 9-klassiliseks, 1992 nimetati Valjala põhikooliks. 2001. aastast töötab kooli direktorina Aive Mõistlik. Kooli suurim lend oli 2000. aastal, mil lõpetajaid oli 35.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 972 korda, sh täna 1)