Projektiteatrist püsiteatriks

Uudis, pigem küll lootuskiir, et Kuressaare linnateater võiks saada endale lõpuks ometi ka alalise trupi, rõõmustab küllap kogu saarerahvast. Et saarlased on teatrilembesed, näitavad ka väljamüüdud saalid, kui meile kas või mandriteatrid külalisetendusi andma tulevad. Rääkimata meie oma teatri lavastustest, mida alati pikisilmi oodatakse.

Et Kuressaares võiks olla kutseline teater, on räägitud küllap sama kaua aega, kui seda pole olnud. Seega siis 1952. aastast. Uus lootus oma näitlejatega trupp luua tekkis koos Kuressaare teatrimaja (taas)avamisega 1999. aastal. Elvast Kuressaarde kutsutud teatrijuhil Väino Uibol olid suured plaanid ja isegi mõned näitlejad palgal, kuid ometi soikus kõik rahapuudusse.

Praegused teatrijuhid Piret Rauk ja Aarne Mägi on suutnud tõestada, et ka vähese rahaga suudetakse Kuressaares head teatrit teha, mis sellest, et lavastused tuleb mandri näitlejate toel sageli ka mandril valmis teha.

Oma alaline näitlejate trupp annaks aga Kuressaarele uut hingust, mida me tegelikult ju nii väga vajame.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 80 korda, sh täna 1)