Pöide uus vallavõim sai rahvalt esimese väljakutse (8)

Pöide uus sotsiaaldemokraatlik vallavõim sai valla elanikelt juba esimese kondiproovi, sest Kahutsi küla rahvas pöördus vallavalitsuse poole palvega lasta korda teha ligemale kilomeetri pikkune auklik külatee.

“Meie suureks mureks on Kahutsi küla tee, milles on rohkem auke kui teed ennast,” on öeldud 20 külaelaniku allkirjaga avalduses, mis vallavalitsusse laekus.

Külas, kus elab üheksa last, kasutavad lapsevanemad külateed autoga sõites igapäevaselt, sest lapsed tuleb viia kooli ja lasteaeda. Aukliku tee tõttu peavad külaelanikud aga tihti oma sõidukite vedrustust remontima, märgitakse kirjas.

Kahutsi külavanema Kaidi Rannaääre sõnul oli tee halvast olukorrast teavitatud ka eelmist vallavalitsust, kes seadis aga tingimuse, et enne, kui tee remondiks läheb, tuleb külarahval oma jõududega tee ääred võsast puhtaks teha. Paraku on ligemale kilomeetrise teelõigu puhastamine võsast üsna raske, kaks päeva olid inimesed ametis, aga lõpuni välja ei jõutud.

“Sügis tuli jälle peale ja praegu on tee nii auklik, et enam augu kõrvalt ka sõita ei saa, sest augu kõrval on ka auk,” ütles Rannaäär. Ehkki osa inimesi ei pea praegust ajahetke teeremondiks kõige sobilikumaks, tuleb külavanema sõnutsi juba varakult häält teha, et säiliks vähemalt lootus vallalt tuge saada.

Pöide uue vallavanema Andres Hanso sõnul on uuel vallavalitsusel selge suhtumine, et inimesed peavad normaalselt liikuda saama ja teed tuleb korras hoida. “Kui teed on lagunenud, tuleb need ära parandada, ja kui on tee lumine, siis tuleb puhtaks lükata,” ütles Hanso, kelle sõnul hakkab Pöide vallavalitsus päris kindlasti Kahutsi rahva teemurega tegelema. “See on selge, et muud võimalust ju polegi,” lisas vallavanem.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 1 370 korda, sh täna 1)