“Kodutunne” tuli Saikla perele appi (15)

Kodutunne tuli Saikla perele appi

KODUTUNNET LOOMAS: Abitööline Veiko Randoja ja Saikla külas elava pere ema Katrin Ella. Foto: Sander Ilvest

Kanal 2 saate “Kodutunne” meeskond on appi tulnud Orissaare vallas Saikla külas elava üksikema, kolme last kasvatava Katrin Ella perele.

“Kui saatest helistati, olin alguses tummaks löödud ja ei uskunud, et see päriselt on,” ütles ema Katrin (40).

Katrin kasvatab üksinda kolme last: 15-aastast Tomi, 13-aastast Anni ja 2-aastast Hiiet. Katrin jäi üksi, kui ootas viimaseid kuid pisitütart. Abikaasa Toomas läks ühel õhtul ujuma, kuid tagasi enam ei tulnud.

Ka pärast traagilist õnnetust oli Katrini pere mitmel korral saatesse esitatud, kuid tookord ta keeldus. Nüüd, kui mehe surmast on möödunud täpselt kaks aastat, otsustas pere, et mis siis ikka. “Laste nimel teen selle sammu ära,” ütles Katrin, lisades, et ise suudaks ta heal juhul toad korda teha, kuid pesuruumist tema jõud küll üle ei käi.

Ella pere elab väikeses kahetoalises korteris, kus puudub igasugune pesemisvõimalus. Pestakse pliidi ees kausis ja nädalavahetustel käiakse Katrini ema juures saunas.

“Kui Tom mängib eufooniumi ja Ann mängib klaverit, siis 2-aastane Hiie ei saa veel aru, mida tohib puutuda ja mida mitte, ja on suht keeruline,” kirjeldas puidufirmas Novara töötav Katrin kitsastes oludes elamist.

Nüüd ehitatakse saate meeskonna ja heade abiliste Aare ja Lauri Kuuderi ning Katrini venna Arvedi ühisel jõul kõrvalasuvasse kahetoalisse korterisse toad Tomile ja Annile ning luuakse ka pesemisvõimalus.

Ise viielapselises peres kasvanud Katrin märkis, et selline elu küll õpetab, ent vahel kasvab olukord ka üle pea. Tema kaotas oma isa 14-aastasena ja mäletab täpselt, mis tunne oli.

“Pealtnäha tugev olen ma laste pärast,” kinnitas Katrin Ella, pisarad silmis, lisades, et sisemiselt on hoopis teine maailm. “Hiie oli meie päästja tegelikult. Iga päev vaatad väikest last, ta naeratab ja mängib ning tal ei ole muresid.”

Katrini pere esitas saatesse Tagavere külas elav Laura Leidas, kes teab, kui keeruline on üksikemana toime tulla. “Lihtsalt tundsin, et pean teda aitama,” ütles Leidas, kes ise kasvatas mõnda aega üksi kahte last. “Aga nüüd olen ma õnnelik ja tahaksin, et ka teised seda oleksid,” kinnitas nelja lapse ema ja õnnelikus abielus olev naine.

Eile käis Saiklas kibekiire töö. Ehitusjuht Anti Ratas ütles, et alustati päeval kl 12 paiku. “Kui päevaga ei jõua, teeme ööpäev,” kinnitas ta. Sisekujundaja Karola Tobro rääkis, et nemad teevad valmis pesuruumi ja esiku ning aitavad materjaliga laste tubades. Kokku teeb tööd neli töömeest ning materjal tuleb nagu ikka sponsorite käest.

“Poisid on väga tublid ning tööd tehakse nii ööd kui päevad,” kinnitas Tobro, lisades, et kõik peaks valmis saama kolme päevaga. Saade peaks teleekraanile jõudma kahe nädala pärast.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 4 334 korda, sh täna 1)