Saretal tuleb istmeid nihutada (4)

Maanteeamet käskis esmaspäeval Saaremaa transpordiettevõttel Sareta suurendada liinibussi istmete vahekaugusi, et viia need nõuetega kooskõlla. 

Maanteeamet tuvastas oktoobris Tallinna bussijaamas Sareta Mercedes Benzi väikebussi kontrollides mitmeid puudusi. Kuu aega hiljem, 7. novembril kontrollis järelevalveametnik bussi uuesti ja leidis, et mitu puudust on likvideeritud, kuid istmete vahe on ikka liiga väike.

Juhtivekspert Mika Männiku sõnul peab bussidel, mis on ette nähtud ainult istuvate sõitjate veoks, istmete vahe olema vähemalt 680 mm. Saretal oli mõne rea vahe vaid 610 mm. Mika Männiku sõnul tuleb Saretal buss viivitamatult seadistada nii, et see vastaks õigusaktides sätestatud nõuetele.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 787 korda, sh täna 1)