Saarlased ostavad piima, arbuusi ja moosipalle (6)

Kõrvutades Saaremaal tegutsevate suurte kauplusekettide müügiedetabeleid, võib öelda, et pealkirjas nimetatud on tõesti saarlaste lemmiktoidukaup. Samas erinevad saarlaste ostud sõltuvalt kauplusest otsekui öö ja päev.

Saare Selveri müügiedetabeli pani Selveri turundusdirektor Ruth Aarma kokku Saarte Hääle palvel. Sellest ilmneb, et Selveris käivate saarlaste TOP 10 esiviisiku moodustavad kohukesed, banaanid, arbuusid, munad ja suhkur.
Ülejäänud viis enim ostetud lemmikut on Saare Selveri klientidel Selveri köögi maksapasteet, tomatid, sai, lõhefilee ja hakkliha.

Maxima kommunikatsioonijuhi Erkki Erilaiu sõnul on Maxima Kuressaare kaupluses sel sügisel hästi läinud arbuusid, suhkur ja moosipallid. Lisaks lähevad kenasti kaubaks hele õlu, nisukuklid, banaanid ja munad. Palju ostetakse ka jahutatud broileriliha, kobartomateid ja kohvi. Erilaiu sõnutsi on saarlaste eelistused veidi erinevad kogu Eesti arvestusest ja muutuvad vastavalt hooajale.

Rimi Eesti Food AS-i kauplustes Rimis ja Säästumarketites on suuremad müügihitid taas erinevad tooted. Samas on need kaks tabelit vähe sarnasemad kui teised.

Säästumarketitest ostavad saarlased kõige enam piima, suhkrut, kohvikoort, õlut ja mune, aga ka arbuuse, hapukoort, tikke, õunu ja keefiri. Rimi Kuressaare kaupluses on esikohal sarnaselt Säästumarketiga piim, kuid sellele järgnevad arbuusid, õlu, banaanid, suhkur ja Rimi pagarite saiakesed. Sealgi lähevad sarnaselt Säästumarketitega hästi kaubaks tikud, kuid TOP 10 vääriliselt ostetakse ka mune, pudelivett ja kohukesi.

Rimi Eesti Food’i kommunikatsioonispetsialist Katrin Bats nentis, et edetabel püsib nende kauplustes reeglina sama. Küll aga muutuvad tooted tabelis vastavalt kampaaniatele. “Kindlasti tõuseb müügitoppi näiteks kala, kui sel on hea pakkumine.”

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 908 korda, sh täna 1)