Päästering alustab taas

Päästering alustab taas

ÕPITI KA ENESEKAITSET: Pildil õpetab politseinik Erki Välinurm, kuidas lööki tõrjuda. Foto: Ilme Õunapuu

Eelmisest sügisest varasuveni tegutses Kaarma avatud noortekeskuse juures päästering, milles osales 12–16 noort.

Ringis osalenud noortel tegevust jagus: näiteks said nad proovida ise tuld kustutada, katsetada hüdraulilisi päästevahendeid, vaadata tulekahju-teemalist õppefilmi ja osaleda metsapõlenguõppusel. Samuti õppisid noored ujuma ja päästevahendeid kasutama, said targemaks pommiohutuse teemadel ja kuidas hättasattunud kaaslast aidata.

Päästeringi tööle aitasid kaasa mitmed toredad koostööpartnerid, kellest väärivad kindlasti eraldi esiletoomist ennetusspetsialist Kätlin Poopuu, Saaremaa päästepiirkonna juht Margus Lindmäe ja Eimar Täht Lääne-Eesti pommigrupist, samuti MTÜ Eesti Veeohutus.

Sellest novembrist jätkab päästering taas, nüüd juba päästeameti tiiva all. Kuna poiste huvi on väga suur, siis ei saa oma plaanides eelmise aasta ettevõtmistega võrreldes allahindlust teha.

Nii on kavas edaspidigi kaasata juhendajateks oma ala spetsialiste, käia noortega palju “välitöödel” ning anda neile võimalusi päästeameti tööd lähemalt näha ja kogeda. Plaanis on külastada näiteks Tallinnas asuvat häirekeskust, elada läbi metsaseiklus ja õppida esmaabi andma. Suvevaheajal paneme päästeringile punkti mitmepäevase laagriga, kus saab proovile panna kõik uued teadmised ja oskused.

Kas just kõigist päästeringis osalevatest noortest tulevikus päästjad saavad, on kahtlane, aga palju mitmesuguseid elus vajalikke oskusi õpivad nad kindlasti.

Ilme Õunapuu

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 238 korda, sh täna 1)