Kinnisvarabüroode read saavad Saaremaal täiendust (1)

Kinnisvarabürood saavad täiendust

KINNISVARAPAKKUMISED ARVUTIS PEIDUS: Helean Täht ja Jüri Aljas ootavad kannatamatult siinse esinduse avamist, et rõõmuga kliente teenindada. Foto: Tõnu Veldre

Veel enne selle nädala lõppu avab oma esinduse Saaremaal, otse Kuressaare südalinnas Domus Kinnisvara. Domuse tragid töötajad leiavad, et tööd jagub siinsel kinnisvaraturul neilegi, on ju Saare maakond Eesti suuremate keskuste järel silma paistnud suure tehinguaktiivsusega.

Domus Kinnisvara avab nädala teises pooles Kuressaares uue esinduse, mis lubab hakata pakkuma kinnisvara täisteenust kogu Saaremaa piires. Maakler Helean Täht kinnitas Saarte Häälele, et varem Domusel Kuressaares kontorit olnud ei ole.

Domuse Lääne regiooni juhi Mirje Kallaste sõnul on kohe-kohe avatav esindus aga järjekordne märk ettevõtte kasvust ja usust kinnisvaraturu taastumisse.

Kallaste kinnitusel on Saare maakond suurte tõmbekeskuste järel läbi aastate silma paistnud ühe suurema tehinguaktiivsusega. Seega on Domus Kinnisvara kui üle-eestilise kinnisvarafirma jaoks kohalolek Saaremaal igati loomulik. Domus on seni oma klientide vajadused Saaremaal katnud läbi Pärnu esinduse, kuid kasvavad tehingumahud ja klientide suuremad nõudmised tähendasid vajadust luua veel üks esindus ja viibida sedamoodi klientidele saarel lähemal.

“Arvestades samuti Domuse aktiivset tegutsemist Soome ja Vene klientidega ning omakorda nende huvi atraktiivses asukohas kinnisvara vastu, täidab Saaremaa kinnisvaraturg ära selle tühimiku, mis ettevõttel seni täitmata oli,” lisas Kallaste.

Domus on seni oma välismaalastest kliente teenindanud põhiliselt mandril, kuid Saaremaa kinnisvaraturg “meretaguse asukoha ja eripalgelise loodusega” on ettevõtte teatel kindlasti huvipakkuv piirkond nii uut elamiskohta otsivatele välismaalastele kui ka investoritele.

“Tahame anda omapoolse panuse selleks, et Saare maakonna elanike arv kasvaks, saar oleks tuntud mõnusa elukeskkonna poolest ja kuulus kui üks paremaid puhketurismipaiku Eestis,” sõnas ettevõtte Lääne regiooni juht Mirje Kallaste.

Domus Kinnisvara pakub kinnisvara maaklerteenust, hindamist, kinnisvara väärtustamist ja investeerimisprojektide juhtimist. Ettevõtte esindused on avatud muu hulgas Tallinnas, Tartus, Pärnus, Narvas, Viljandis ja Võrus.
Ettevõtte arvult seitsmendas esinduses ehk teisisõnu Kuressaare kontoris hakkab tööle kolm kinnisvaramaaklerit-hindajat: Mirje Kallaste, Helean Täht ja Jüri Aljas.

Domuse Kuressaare kontor Kauba tänav 5 on klientidele avatud sellest reedest. “Lisaks on kontori ruumides novembri lõpuni avatud Saaremaa kunstiklubi näitus Kuressaare vaadetest, mida võivad kõik julgesti vaatama tulla,” kinnitas maakler Helean Täht.


Uuele tegijale ruumi jagub

Kui Saarte Hääl uuris Saaremaal juba tegutsevatelt kinnisvarafirmadelt, millise pilguga Domus Kinnisvara saarele saabumisele vaadatakse, kinnitati, et uue tegija tulemine on tervitatav.

Compakt Kinnisvara Saaremaa büroo juhataja Hans Teiv usub, et ruumi Domusele jagub. Siiski sõltub palju n-ö tootest. “Praegu moodustab suurema osa tegevusest korterite ost-müük ja tehingu maksimaalne suurus ei ületa keskmiselt 32 000 eurot,” tõdes ta.

Teiv arvas, et kinnisvarafirmad peavad olema nähtavad ja tegema koostööd, siis jagub tööd kõigile. Ta lisas, et praeguses situatsioonis on büroodel eristumine üsna keeruline. “Samas on meil endil küll plaanid, kuidas säilitada ja laiendada haaret.”

LVM Kinnisvara Kuressaare kontori juhataja Heidi Puppart kinnitas, et konkurents on alati positiivne. See innustab vanasid turul tegutsejaid ja annab klientidele valikuvõimaluse. Puppart arvas, et uutel tulijatel peab olema midagi selgelt eristuvat, siis on nad ka konkurentsivõimelised. Muu hulgas tõdes ta, et vastu talve büroo avamine on julge samm, kuna Saaremaa kinnisvaraturg on paljuski sesoonne. “Siiski soovin neile edu ja südikust, kevad pole enam mägede taga!”

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 1 530 korda, sh täna 1)