Anne Teigamägi pälvis Sinilinnu aastapreemia (4)

Anne Teigamägi pälvis Sinilinnu aastapreemia

ANNE TEIGAMÄGI: “Kuna UNICEF seostub mulle eelkõige vabatahtliku tegevusega ja puudust kannatavate laste toetamisega, tuligi see auhind mulle väga ootamatult.“ Foto: Sander Ilvest

Tosina heategija seas pälvis reedel riigikogu valges saalis UNICEF-ilt Sinilinnu aastapreemia Saaremaa ühisgümnaasiumi keskkonnahariduskeskuse juhataja Anne Teigamägi.

“Anne oma särava isiksusega ja hinnatud esinejana on tekitanud huvi teaduse vastu, pakkunud avastamisrõõmu ja loovuse arendamist kogu maakonna tasandil erinevatele sihtgruppidele,” on kirjas Kuressaare linnavalitsuse koostatud tutvustuses. “2012. aastal tööd alustanud keskkonnahariduskeskus arendab andekate laste potentsiaali ning on toonud teaduse huvitavate ja harivate meetoditega igapäevaelule lähemale.”

Tuli üllatusena

Teigamägi sõnul tuli auhind talle suure üllatusena. “Et mind üldse esitatud oli, sain teada koos kutsega auhinnatseremooniale,” lausus ta. “Isegi kutset lugedes ei taibanud ma esialgu, et see preemia ka mulle antakse.”

Sinilinnu preemia olemasolust Anne Teigamägi teadis – SÜG on selle ju ka varem pälvinud heategevusliku spordiürituse “Tähtede mäng” eest, mille tulu on mõeldud puuetega laste toetamiseks.

“Kuna UNICEF seostub mulle eelkõige vabatahtliku tegevusega ja puudust kannatavate laste toetamisega, tuligi see auhind mulle väga ootamatult,” rääkis Teigamägi. “Saare maakonnas on ju nii palju inimesi, kes töötavad lastega või laste heaks. Mina ei ole enda arvates midagi nii väga erilist teinud.”

Kuigi Anne Teigamägi on valitud SÜG-i aasta õpetajaks, pälvis 2004. aastal aasta teo eest hariduses linnavalitsuse stipendiumi ning sai tänavu SÜG-i keskkonnahariduskeskuse arendamise eest ka maavalitsuse tunnustuse aasta teo eest hariduses, peab ta ise olulisimaks UNICEF-ilt saadud preemiat. “See on kõige laiema kandepinnaga,” tähendas Teigamägi. “Kui vaadata, kes tänavu veel auhinna said, siis mulle tundub küll, et mind on tõstetud väga auväärsesse seltskonda.”

UNICEF-i Sinilinnu aastapreemia seekordsed laureaadid on lisaks Teigamägile Eesti Toidupank, Eesti noorsootöö keskus, Raadio 4, Eesti skautide ühing, Anna Levandi, Marek Lindma, Maarika Paun, Elo Paap, Monika Liiv, Rita Ternos ja Hele Riit-Vällik.

Teadus popiks

UNICEF-i hõbedase tänumedali pälvis ühiskonnategelane ja humanitaarabi vahendaja hollandlane Pieter Boerefijn, kes 2010. aastal asutas vähekindlustatud inimestele toitu jagava Toidupanga.

Anne Teigamägi juhtimisel alustati 2010. aastal Saaremaa teadus- ja huvikooli loomist, et ühendada kogu maakonna hariduspotentsiaal ning võimaldada erinevate kooliastmete õpilastele harivat ja arendavat tegevust. Mullu avatud keskkonnahariduskeskus korraldab õpilastele teadust populariseerivat tegevust, mis toetab loovuse arendamist ja mitmekesistab vaba aja veetmise võimalusi.

Teigamägi vedamisel toimub 2010. aastast Teadlaste Öö, et tutvustada teadlaste tegevust ja äratada noortes huvi teaduse vastu; tema juhtimisel toimuvad keskkonnahariduskeskuse laboratooriumis näiteks looduslike kehahooldusvahendite õpitoad. Samuti on ta tutvustanud energiajookide mõju ja kahjulikkust.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 756 korda, sh täna 1)