Venemaa keelustab Saare Fishexpordi ja Geiromi toodete sisseveo (1)

Venemaa keelustab 11. novembrist kahe Eesti kalatöötleja AS-i Geirom ja OÜ Saare Fishexport toodete sisseveo.

Otsuse põhjus on Tolliliidu nõuete mittetäitmine ja Eesti veterinaarameti väljaantud valesertifikaadid, teatas Venemaa veterinaaramet Rosselhoznadzor.

Oktoobris Eestis läbi viidud vaatluste käigus tuvastas Rossezhoznadzor, et mõlemad ettevõtted kasutasid toorainet, mis oli pärit kolmandatest riikidest, kellel ei ole õigust Tolliliitu kaupu vedada või on see õigus ajutiselt peatatud.

Samuti ei antud ameti inspektoritele tõestust laboratoorsete testide sooritamise kohta, mis on Tolliliidu regulatsioonide kohaselt kohustuslikud. “Seega andis Eesti veterinaaramet välja valesertifikaadid toodete kohta, mis pidid minema impordiks Venemaale,” seisab raportis.

Sellega seoses teavitati Eestit, et mainitud ettevõtete toodete sissevedu Venemaale on 11. novembrist keelatud.

Saarlastele kuuluv Saare Fishexport eksportis mullu majandusaasta aruande andmetel Venemaale kaupa 146 226 euro eest ja Tolliliitu kuuluvasse Valgevenesse 1,68 miljoni euro eest, müük Ukrainas oli 810 000 eurot.

Ühtekokku moodustas idasuunaline kauplemine enamiku ettevõtte 4,3-miljonilisest käibest.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 598 korda, sh täna 1)