Palju aega jõulukinkide ostmiseks (1)

Sellise sõnumiga “rõõmustati” eile elektroonikakomponente tootva firma Incap paljusid töötajaid. Kokku kaotab lähikuudel töö 75 inimest. Mida nüüd edasi teha?

Arvestades koondatavate suurt hulka, korraldati tehases eile töömess. Kuigi enamik peab tööl käima veel terve kuu, oleks näiteks kalatöötlemis- ja koristusfirmad nõus uusi inimesi palkama juba homsest.

Ühest küljest on tore, et inimesed saavad Incapis kuu aega raha teenida. Samas oleks ilmselt inimlikum lasta neil võimalikult kiiresti tööle asuda uuel ametikohal. Arvatavasti ei oota töötajaid vajavad firmad kuu või kaks. Neile on töötegijaid vaja kohe.
Ja kuidas mõjub täpsust ja kvaliteeti nõudvatele tööprotsessidele pidevalt ajus vasardav mõte, et detsembris ma siin enam ei tööta? Kurb on ka see, et paljud inimesed on Incapis töötanud peaaegu kümme aastat.

Loomulikult on ettevõtte eesmärk teenida kasumit. Ja kui 50 inimest teeb ära 125 inimese töö, pole heategevusel kohta. Niigi väheneva elanikkonnaga Saaremaale võib koondamine tähendada aga seda, et paljud koondatud siirduvad mandrile või lähevad tööle välismaale.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 273 korda, sh täna 1)