Mees merede sülest andis kuuks ajaks rohkem kõneainet (1)

Mees merede sülest andis kuuks ajaks rohkem kõneainet

KINGITUS RAAMATUKOGULE: Mõlemad on õnnelikud, nii kinkija Lembit Uustulnd, kes annetas Taritu raamatukogule Albert Uustulndi romaani “Tuulte tallermaa” kordustrüki viis osa, kui ka kingi saaja, Taritu raamatukogu juhataja Urve Vakker. Foto: Aare Laine

8. oktoobril Tornimäe raamatukogus alguse saanud sarja “Kuu aega Albertiga”, mis pühendatud kirjaniku ja laulude looja Albert Uustulndi loomingule, lõppakordiks kujunes Uustulndi 88. sünniaastapäeval Taritu rahvamajas toimunud kirjanduslik pärastlõuna “Mees merede sülest”.

Taritu raamatukogu juhataja Urve Vakkeri kutsel tuli kirjandushuvilistega kohtuma Albert Uustulndi poeg Lembit Uustulnd, samuti kirjanik, laulude looja ja suure reisilaeva kapten.

Meie hulgast 16 aastat tagasi taevastele radadele kõndima läinud Albert Uustulndi looming on populaarne nii saarlaste kui ka mandriinimeste hulgas, samuti välismaal elavate eestlaste seas.

Taritu rahvamaja juhataja Aili Salong luges ette katkendi Albert Uustulndi poeemist, mis nägi trükivalgust alles hiljaaegu, Lembit Uustulndi eestvõtmisel. Urve Vakker andis lühikese ülevaate kirjaniku eluteest ja seejärel helises rahvamaja saal Albert Uustulndi lauluviisidest. Taritu memme-taadi lauluklubiga ühinesid teisedki kokkutulnud. Akordionil saatis tuntud laule Lembit Uustulnd.

Albert Uustulndi meenutasid nii lugejad kui ka tema poeg. Saali üles pandud näituse eksponaatidest, raamatukogus olevatest Uustulndi raamatutest oli näha, et need ei ole ainult riiulitel seisnud.

Kahe kohvriga (ühes neist oli akordion) kohtumisele tulnud Lembit Uustulnd oskas küllakutsujaid parajal hetkel üllatada. Avades teise kohvri, võttis ta sealt välja viis trükilõhnalist raamatut – kõik “Tuulte tallermaa” osad. “See on teile!” sõnas külaline.

Urve Vakker võttis kingituse tänuga vastu, öeldes, et Uustulndi lugejaist Taritus puudust ei tunta.

Kirjanduspäevalised said teada ka seda, mida Lembit Uustulnd kirjanikutöös tähtsaks peab, kuidas sünnivad teosed ja millised on olnud vastukajad lugejatelt. Kolm tundi kestnud kohtumine andis ärksaid mõtteid lugejaile ja uut loomingulist indu kaptenist kirjanikule.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 749 korda, sh täna 1)