Jalgrattur rammis inimese intensiivravisse (4)

Kolmapäeva õhtul sõitis seni tundmatu jalgrattur Kaarma vallas Upa–Leisi maanteel otsa jalakäijale. Kiirabi viis vigastada saanud jalakäija, 58-aastase Elduri Kuressaare haiglasse.

“Eldur on praegu intensiivis. Koljupõhimiku murd ja põsesarna murd ning neid murdusid tal jagub. Keegi ei usu seda, et nii võib juhtuda,” loetles Elduri vigastusi tema abikaasa Ülle, õnnetuskoha lähedal asuva majutuskoha Kadaka villa perenaine.

Jalgrattur sõitis edasi Leisi poole ja politsei pressiesindaja Kristi Kaisi sõnul teda veel tabatud ei ole.

Ülle rääkis, et tuli kolmapäeva õhtul koju ja märkas, et nende majast umbes 70 meetri kaugusel on tee kaetud valge soojustusmaterjali tükkidega. “Ütlesin mehele, et lähme korjame need ära. Mõni juht võib ehmatada ja kraavi sõita,” selgitas ta, miks Eldur õhtul tee ääres oli.

Kuigi algul oli neil plaan autoga minna, eelistas sportlik perekond sörkjooksu teha. “Kui me külavaheteelt välja jooksime, oli jalgrattur just seal. Oleks mees käinud, poleks asi vast nii hull olnud,” arvas Ülle tagantjärele.

Ülle usub, et mees võis siiski hoomata, et linna poolt miski hooga tuleb. Mees oli alla kummardanud või kükitanud. Seetõttu tabas esiratas teda kahe jala vahele ja rattasarved lõid täpselt otsaette.

Eldur kukkus, ratas jäi esialgu püsti, hakkas siis vänderdades keset teed liikuma ja kukkus alles seejärel. Ilmselt lõi rattasarv Eldurile vastu põsesarna, mitte et ta oleks vastu asfalti kukkunud, ta ju lendas läbi õhu, rääkis Ülle.
Eldur kandis helkurribadega riideid.

“Jalgrattur jalakäijat ilmselt ei märganud, sest esialgsetel andmetel ei põlenud tema rattal esituli ja helkurid ei pruukinud sellisel juhul nähtavad olla,” selgitas Kristi Kais.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 1 960 korda, sh täna 1)