Isadepäev – kogu pere pidupäev!

Jah, just kogu pere pidupäev, sest isa roll peres on väga oluline. 

Peale isade on see pidupäev ka vanaisadele ja vanavanaisadele – see päev on kõigile teile, ükskõik mis tiitlit kannate, millist ametit peate ja kus iganes viibite.

Kallid isad, vanaisad, vanavanaisad! On suur rõõm õnnitleda teid saabuva pidupäeva puhul, soovida teile teotahet, tugevust, rahulikkust, südamlikkust, rõõmsameelsust, ka lapsemeelsust ja mis kõige tähtsam, tugevat tervist – kõike seda, mida te isegi tahaksite ehk soovida oma lastele, oma pereliikmetele.

Tänapäeva elu on pillutanud paljud isad ja vanaisad perest ja kodust kaugemale tööd otsima. Sageli on räägitud sellest, et selliste perede naistel on kanda raske koorem – täita kahe lapsevanema kohustused.

Ilmselt see nii ka on, kuid väga raske on ka lastel, kes peavad kõiki toiminguid tegema vaid ema juhendamisel või koos emaga – olgu selleks siis niisama jutu rääkimine, õppimine, lemmiklooma eest hoolitsemine, ratta remontimine, kalapüük või jalkamäng. Unejuttugi loeb vaid ema, kui isa on kaugel ära. Aga ka ema väsib – ta teeb usinasti oma igapäevatööd, õhtuti kõik koduga seotud majapidamistööd, milleks sageli tuleb aega võtta öötundidest. Niinimetatud kvaliteetaeg oma lapse/laste jaoks ongi olematu.

Armsad isad, vanaisad, vanavanaisad ja teie pered! Just sel põhjusel, et saaksite pakkuda oma lastele ja lastelastele väga väärtuslikku koosolemise aega ja, nagu luuleridades oli öeldud, mõõta oma laste rõõmurõhku, kutsub Kuressaare noorte huvikeskuse naispere teid koguperepäevale laupäeval, 9. novembril kell 12–14 Kitsa tänava noortekeskusse (Kitsas 2, info tel 56 654 678), et üheskoos mõnusalt ja lõbusalt aega veeta, minnes korraks oma mõtetes ja tegudes tagasi lapsepõlve. Üritus on kõigile tasuta. Tulge ja te ei pea kahetsema!

Anne Nelis
avatud noortekeskuse juhataja

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 230 korda, sh täna 1)