Minister Ligi: meid tõmmati Kuressaares alt (25)

Reformierakondlasest rahandusminister Jürgen Ligi võttis üleeilses Eesti Päevalehes üles teema, kuidas IRL neid valimiste järel alt vedas. 

Artiklis “Koalitsiooni tervis” räägib Ligi muu hulgas ka Kuressaarest, tuues siin toimunu näitena koalitsioonipartneri halvast käitumisest. “Kuressaares lepiti enne valimisi kokku ühiselt jätkata, kuid äkitselt ei võtnud partner toru. See ei iseloomusta IRL-i, vaid selle kohaliku esinduse kultuuri,” kirjutab Ligi. Teadupoolest ei jätkanud Kuressaares valitsev koalitsioon, vaid uue liidu lõid IRL ja SDE. Saarte Hääl püüdis eile saada Jürgen Ligilt kommentaari, kuid minister jäi lehele kättesaamatuks.

Loo teeb segasemaks see, et Kuressaare linnapea Mati Mäetalu on pärast valimisi raadioeetris IRL-ile ette heitnud, et IRL tegi liidu sotsidega ja mitte Reformierakonnaga. “Enne valimisi mõtlesime, et me ei hakka midagi kokku leppima, valimiste ajal sai üht-teist tehtud,” rääkis Mäetalu toona. “Sai arvatud, et kuna oleme koalitsioonipartnerid, siis enne arutame teemat omavahel, aga paraku seda arutelu ei tekkinud ja see oli meile pisut halb üllatus.”

Nüüdses leheloos kurdab Jürgen Ligi hoopis vastupidist. Hetkel veel linnapea toolil istuv Mäetalu keeldus teemat kommenteerimast, kuna tema pole seda tõstatanud.

Saarte Hääle andmetel IRL-i ja Reformierakonna vahel enne valimisi vähemalt üks kohtumine siiski toimus. Seda kinnitas lehele ka Kuressaare linnavolikogu värske esimees Toomas Takkis (IRL). “Enne valimisi kohtusid ja kohtuvad paljud inimesed omavahel ja arutavad asju. Et mis ja kuidas. Nagu kerged turu-uuringud või midagi sellist,” tõdes Takkis ja ütles, et rääkis temagi kõikide erakondade inimestega, sealhulgas ka nelja reformierakondlasega.

“Avaldasin meie mõtteid ja kuulasin teiste omi,” ütles ta. “Ja olukord sai selline, nagu varemaltki tavaliselt. Et pakkumise teeb ikka see, kellel rohkem hääli ja parem positsioon. Aga seda, kuidas valimistel läheb, ei tea keegi enne, kui hääled on kokku loetud.”

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 3 093 korda, sh täna 1)