Madis Kallas: tahan anda endast maksimumi (27)

Madis Kallas tahan anda endast maksimumi

VALMIS VASTUTAMA: Uue koalitsiooni abilinnapeakandidaadiks nimetatud Madis Kallase vastutusalasse jääksid linnavalitsuses terviseedendus, sotsiaalteemad, kultuur ja sport. Foto: Sander Ilvest

“Ma ei ole varem kunagi valinud sotse, vaid IRL-i ja Reformi, aga üha rohkem olen hakanud kahtlema, kas meie riik liigub ikka selles suunas, mis on parim meie rahvale. Praegu tundub, et kaalukauss on paigast ära läinud,” tunnistab sotsiaaldemokraatide abilinnapeakandidaat Madis Kallas, praegune maavalitsuse spordinõunik.

Teie nõustumine abilinnapea kohaga oli ootamatu, seni oli räägitud Piret Pihelist, kes oli loobunud vaid paar tundi enne sotside ja IRL-i koalitsioonileppe allakirjutamist. On asi ainult selles, et tundsite vajadust võtta vastutus, nagu te ütlesite, või veel milleski muus?

See oli meil tegelikult juba päris ammu kokku lepitud, et kui juba valimistele läheme ja kui on vaja minna ka valitsusse, mitte ainult volikokku, siis oleme selleks valmis. Kohe pärast valimistulemuste selgumist ütlesime – nii Tambet Kikas, mina kui ka teised –, et me küll ise ei soovi valitsusse minna, meil olid neile kohtadele kandidaadid olemas, aga elu tegi oma korrektiivid.

Et kui need kandidaadid ei soostu, siis lähete?

Täpselt nii. Et siis oleme valmis võtma vastutuse. Seda, et jääksimegi uusi kandidaate otsima ja inimesed oleksid mõnevõrra peata olekus, me ei soovinud. Piret Piheliga arutasime erinevaid variante mitmeid kordi ja lõpuks oli ka Pireti soov, et mina peaksin valitsusse minema.

Edasi loe tänasest Saarte Häälest.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 2 013 korda, sh täna 1)