Linnatöötajate palgatõusu suurus võib selguda täna (15)

Kuressaare linnalt palka saavate inimeste palgatõusu suurus on lahtine, sest uus võimuliit pole seni selles kokku leppinud. Selgus võib saabuda pärast täna toimuvaid kohtumisi.

Parimal juhul saavad Kuressaare linnapalgalised uuest aastast 10,4-protsendilise palgatõusu, mille on valimiseelsetes lubadustes välja käinud Isamaa ja Res Publica Liit. Saarte Hääle andmeil on sotsid sellega ka päri. 10,4-protsendiline tõus taastab taseme, mis oli enne 2009. aasta palgakärbet. IRL lubas oma valimisprogrammis palkade taastamist koguni 20. oktoobri seisuga.

Kuressaare linnavalitsus arutas esimest korda järgmise aasta eelarvet eelmisel nädalal. Saarte Hääle andmetel on eelarve projektis lähtutud 6-protsendilisest palgatõusust 2014. aasta jaanuarist ja samasuurest ka 2015. aasta alguses. Selline protsent on kirjas ka volikogus kinnitatud eelarvestrateegias.

Samas arvutas linna rahandusosakond välja ka rahavajaduse puhuks, kui palgad peaksid tõusma 10,4 protsenti. Summaliselt vajaks see tuleval aastal umbes 135 000 eurot lisaraha. Kui palgad tõuseksid tagasiulatuvalt 20. oktoobrist, läheks vaja veel täiendavalt 80 000 eurot.

Milliste numbritega linnavalitsus lõpuks volikokku läheb, on seni lahtine, sest uus linnapea Hannes Hanso astub oma meeskonnaga ametisse alles päras novembri lõpul toimuvat volikogu istungit. Eelmisel reedel ametisse kinnitatud volikogu esimees Toomas Takkis ütles Saarte Häälele, et palgatõusu ettepanek on läbirääkimiste laual: “Kokku lepitud veel ei ole. Vastus on seega täna lahtine.”

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 935 korda, sh täna 1)