Õpetaja tõukeratta ja ideedega

Õpetaja tõukeratta ja ideedega

OMAS ELEMENDIS: Tõukerattaga ringi sõitev õpetaja ei ole igapäevane. Merit Karise ei ole ka tavaline õpetaja. Foto: erakogu

“Ma annan sulle ise loo juurde pildi, see on kena pilt.” Umbes nii ütles Merit Karise (42), kui isikuloo osas kokku leppisime. Tuligi pilt e-postkasti ja ekraanile vaadates meenus mulle kohe Mary Poppins. Heakene küll, mitte vihmavarju, vaid hoopis tõukerattaga. Jah, ühist on Maryl ja Meritil kõvasti.

Kes on Mary Poppins? Laename siinkohal väikese raamatututvustuse: “Tema on see, kes oskab iga tüütu kohustuse lõbusaks mänguks muuta ja igast päevast põneva seikluse teha. Mary Poppinsil on haruldane võime imesid välja kutsuda ja teisi inimesi neisse uskuma panna. Tema teab, et “igaühel on oma Muinasmaa”. Tuleb vaid sellesse maailma uskuda, siis võib igas asjas midagi erilist ja muinasjutulist näha.”

Ei tahtnud õpetajaks

“Ära hakka nüüd kohe niimoodi, räägime asjast,” ütleb Merit Kuressaare ametikooli Disainimajaka teisel korrusel istudes. Minu sissejuhatav küsimus oli: “Mis inimene sa oled?”

“Õpetaja olen,” hakkab ta siiski rääkima. “Olen endas selle soone leidnud.” Merit lisab, et tegelikult pole ta kunagi tundnud erilist kihku õpetajaks saada. Aga ometi on nii läinud ning temast on saanud tunnustatud ja edukas õpetaja. Lausa ametikooli aasta õpetaja ja Eesti aasta kutseõpetaja aunimetuse finalist.

Edasi loe laupäevasest Saarte Häälest.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 459 korda, sh täna 1)