GoBus avas uue bussihalli (FOTOD) (9)

GoBus avas uue bussihalli

PIDULIK HETK: Bussihalli avas sellest GoBusi ühe moodsama bussiga läbi sõites bussijuht Jaanus Vesberg. Linti hoiavad vasakul GoBusi juhatuse esimees Enn Randmaa ja Saaremaalt pärit Anne Lepp GoBusi Tallinna tellimusvedude osakonnast ning Tarbus Kinnisvara juhatuse liige Mati Paju ja Katrin Kask GoBusi Tallinna tellimusvedude osakonnast. Foto: Sander Ilvest

Eile avati Kuressaares Pihtla teel pidulikult Saaremaa ainus tänapäevane busse ja veokeid teenindav pesutänav. Tegemist on osaga AS-i GoBus vastvalminud uuest busside remondi- ja hoolduskompleksist, kuhu kuuluvad ka nüüdisaegsed kontori- ja puhkeruumid töötajatele.

“Kunagi oli siin üks autobaasidest, mille sarnaseid oli Eestis palju,” meenutas oma tervituskõnes GoBusi juhatuse esimees, Hiiumaalt pärit Enn Randmaa. Tippaegadel töötas Saaremaa autobaasis üle 700 inimese ja autosid oli üle kolmesaja.

Neli aastat tagasi hakati mõtlema uuele tänapäevasele bussiremondihallile ja bussifirma kontoripersonali hoonele. Poolteist aastat tagasi löödi kopp maasse ja tulemusena sai valmis korralik tänapäeva nõuetele vastav hoone, lisaks ainulaadne pesutänav.

“Kõik Saaremaa bussid ja veoautod saavad edaspidi meie jõul ja abil puhtaks,” kinnitas Randmaa, lisades tänusõnad ehitajatele, projekteerijatele jpt. Ehituse tellija, ruumide omaniku Tarbus Kinnisvara juhatuse liige Mati Paju tänas omakorda omanike poolt kõiki neid, kes pika ehitusprotsessi ajal abiks olid.

Üksteist aastat bussijuhina töötanud Ain Üts ütles hindavalt ringi vaadates, et vägev on. “Ikka uus asi, kena soe,” märkis bussijuht, lisades, et kui enne tuli busse käsitsi pesta, siis mis nüüd elul viga.

Meeleolu lõi eilsel tähtsal üritusel pillimees Sulev Mägi ja suupistelaua eest hoolitses Kaimo Catering OÜ. Kõigil külalistel avanes võimalus sõita bussiga läbi ka pesutänavast, kus bussi puhtaks pesemine võttis aega vähem kui kümme minutit.

AS-il GoBus on kokku 256 bussi, neist Saaremaal 20. Saaremaal töötab GoBusis 30 bussijuhti, koos muu personali ja tehnilise ülevaatuse kahe mehega on töötajaid kokku 41.

Järgmisena võetakse jaanuaris ette GoBusi ülevaatusepunkti sanitaarremont. Valminud kompleksi maksumus on ligi pool miljonit eurot, mille ettevõte finantseeris omavahenditest. GoBusi bussihalli ehitustööde tellija oli OÜ Tarbus Kinnisvara ning töö tegid AS GoTrack ja AS Tesman.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 3 193 korda, sh täna 1)