Ukraina meediale tutvustatakse Saaremaa ooperipäevade kava

Kiievis Ukraina Rahvusooperi ruumes toimub täna pärastlõunal Saaremaa ooperipäevade 2014 suur pressikonverents kohalikule meediale ja lepingu allkirjastamine.

Ukrainas toimub esindusüritus just seepärast, et tuleval suvel on ooperipäevadel peakülalisena esinemas Ukraina Rahvusooper. Eesti Kontserdi meediajuhi Lauri Aava sõnul on Eestist tänasel üritusel Ukrainas kohal Saaremaa ooperipäevade kunstiline juht Aarne Mikk, Eesti Kontserdi direktor Jüri Leiten ja Ukraina aukonsul Vjatšeslav Leedo.

Ukraina Rahvusooperist on üritusest osa võtmas peadirektor Petr Tšuprin, Ukraina rahvakunstide akadeemia akadeemik, peadirigent Nikolai Djadjura, Ukraina Taras Ševtšenko nimelise rahvuspreemia laureaat pealavastaja Anatoli Solovjanenko, Taras Ševtšenko nimelise rahvuspreemia laureaat, Ukraina kultuuriministri esimene asetäitja Timofei Kohan ja rahvusvahelise koostöö valitsuse ülem Svetlana Fomenko.

2014. aasta ooperipäevade kava on paigas. “Midagi senilubatust ära ei jää, pigem tuleb juurde, aga need asjad vajavad veel kinnitust,” ütles Lauri Aav.

Saaremaa ooperipäevad toimuvad tuleval suvel 21.–27. juulini. Ukraina Rahvusooperil on Lauri Aava sõnul ooperipäevadel kaasas Verdi “Don Carlos”, Lõssenko “Natalka Poltavka” ja Bellini “Norma”. Muidugi toimub ka traditsiooniline ooperigala, kus esinevad solistid Lilli Paasikivi, Annely Peebo, Ain Anger jt. Kavas on ka lastegala ning Mozarti “Reekviem” Eesti filharmoonia kammerkoori ja Tallinna kammerorkestri esituses jpm.

Ooperipäevade piletid tulevad Eesti Kontserdi meediajuhi sõnul ametlikult müügile tuleva aasta 16. veebruaril.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 225 korda, sh täna 1)