Kuressaare linna ratastega kojamees (6)

Kuressaare linna ratastega kojamees

KORRALIK TÖÖ: Kolm väikest harja suudavad lehti koristada paremini kui üks suur rull, näitasid Kuressaare Linnamajanduse eelnevad katsetused. Foto: Sander Ilvest

Mitmekümne kojamehe igahommikune töö hoiab puhtana meie linna kõnniteed ja majaümbrused. Arvukate tänavate ja platside korrashoiu eest hoolitseb aga põhiliselt üksainus, kuid see-eest ratastega kojamees.

Šveitsi tänavapühkimismasin Bucher CityCat 5000 on Kuressaare Linnamajanduse käsutuses juba 2008. aasta kevadest ja sellega ollakse ülimalt rahul. “See on just paraja suurusega ja väga hea masin meie jaoks, aga nõuab ka väga hoolsat juhti,” rõhutab Linnamajanduse töödejuhataja Urmas Kuusk. “Õnneks on meil just selline mees olemas.”

Ka CityCati roolis istuv Kalmer Aasma pole kiitusega kitsi: “Bucher on väga mugav ja sobib paljude tööde tegemiseks.”

Masina põhitöö on muidugi tänavate pühkimine. Selle jaoks on auto ees nurkades kaks ümmargust harja, mis lükkavad tolmu, prügi ja puulehed auto “kõhu” alla vaalu. Sealt imetakse sodi kolusse, mis juhib selle kabiini taga asuvasse kongi, kus asub suur prügimahuti

Edasi loe tänasest Saarte Häälest.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 1 282 korda, sh täna 1)