Viies volikogus valiti juhid (8)

Viies volikogus valiti juhid

ESIMENE ÜLESANNE: Salme vallavolikogu vastvalitud esimehe Andrus Rauna esimene ülesanne oli volikogu aseesimehe valimise juhatamine. Teda abistas vallasekretär Eve Kiil. Foto: Sander Ilvest

Eile ja üleeile maakonnas valitud vallavolikogude juhtidest oli ainsana varem saladuses hoitud Salme volikogu uue esimehe Andrus Rauna nimi.

Salme volikogu koosneb vaid valimisliidu Koostöö liikmetest, kuid nende hulgas ei ole eelmist volikogu esimeest Meelis Juhandit. Seega oli oodata täiesti uue esimehe valimist, kandidaadi nime hoidis vallavanem ja valimisliidu esimees Kalmer Poopuu saladuses veel eile hommikul.

Vallavolikogu istungil esitas Poopuu kandidaadiks Andrus Rauna, kes pälvis ka kõigi üheksa liikme poolthääled. Olgugi et ühe liidu volikogu, peeti tasavägine lahing maha vallavolikogu aseesimehe valimisel. Elve Lepik esitas selleks Jaanus Reede, Kalmer Poopuu omakorda Valdur Kanne. Valituks osutus viimane, häältega 5 : 4.

Kolm üleeile ja eile valitud volikogu esimeest jäid samaks. Laimjalas jätkab Aarne Lember, kelle poolt hääletasid kõik seitse volikogu liiget. Laimjalas valiti siiski uus aseesimees, kelleks sai Maret Vaga. Tema poolt anti kuus häält ja üks sedel oli rikutud.

Valjalas jätkab volikogu esimehena Liilia Eensaar, tema pälvis kõigi kohalolnute heakskiidu. Samamoodi jätkab aseesimehena Alur Õunpuu, kelle poolt olid samuti kõik volikogu liikmed.

Endine volikogu esimees jätkab ka Mustjalas. Seal oli siiski volikogu esimehe kohale kaks kandidaati. Malve Kollil oli viis, Aare Allikul neli pooldajat. Volikogu aseesimeheks sai Mihail Kauber, kes on selles ametis uus. Tema poolt oli kuus volikogu liiget.

Eile õhtupoolikul toimusid volikogu valimised Pöidel. Saarte Hääle trükkimineku ajaks tulemused veel selgunud ei olnud. Pöidel oli valimised võitnud SDE volikogu esimehe kandidaat Marina Treima.

Volikogude järgmistel istungitel valitakse valdadele vallavanemad. Pöidel peaks selleks saama Andres Hanso, Valjalas Aare Martinson, Laimjalas Vilmar Rei, Salmel Kalmer Poopuu ja Mustjalas Kalle Kolter.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 1 678 korda, sh täna 1)