Vaba Rahva Laul tuleb ekraanile (2)

Reede õhtul on kõigil võimalus Kuressaare kultuurikeskuse saalis näha selle aasta Vaba Rahva Laulust tehtud videot. Ülejäänud aja sisustab lauludega Boris Lehtlaan.

“Igalt esinejalt saab näha 2–3 laulu ja tantsu,” ütles kontserdi Vaba Rahva Laul ja filmiürituse korraldaja Ülo Kannisto. 20. augustil, mil toimus teine Vaba Rahva Laul Kuressaare lossihoovis, oli samal päeval Tallinnas Robbie Williamsi kontsert ja eelmisel õhtul Tartu öölaulupidu, mistõttu paljudel polnud võimalik Kuressaare kontserdile tulla. Nii ongi nüüd hea võimalus näha videot toimunust.

Video tegemise ja monteerimise organiseeris Arni Ots. Video täispikkus on 2 tundi ja 48 minutit, ent reede õhtul saab näha videot pikkusega 1–1,5 tundi.

Tuleval aastal toimub Vaba Rahva Laul kolmandat korda. Kannisto kinnitas, et esinejatega on eelkokkulepped juba olemas ja tulemas on mitu tipplauljat. Näiteks Tõnis Mägi oma parimate lauludega, Maria Väli ja Uku Suviste duett, kes muu hulgas laulavad Valgre laule Kuressaare linnaorkestri saatel. Ühislaulmist teeb meie oma Saaremaa populaarne bänd, kelle nime jättis korraldaja praegu saladuseks.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 370 korda, sh täna 1)