Maakoolides jäid tunnid ära (1)

Kuna elektrit ei olnud, jäeti eile tunnid ära ja õpilased saadeti koju tagasi Valjala, Kaali, Lümanda, Mustjala ja Tornimäe koolis. 

Salme kooli direktori Marika Pütsepa sõnul kool küll töötas, ent lapsi oli koolis vähem kui tavaliselt. “Ise jõudsin kell 12 tööle, kuna tormimurd oli tee peal,” ütles Pütsep.

Lümanda koolijuhi Liia Rauna sõnul läks neil vool ära öösel pool üks ja tuli tagasi päeval kella kahe paiku. “Meil oli majas 14 kraadi hommikul ja vett ei ole. See pole õppetöö, mis me sellisel päeval lastega teeks,” põhjendas Raun.

Mustjalga, nii põhikooli kui ka vallavalitsusse helistades kuulsime vastuseks, et hetkel ei ole number kättesaadav. Vallasekretär Liivi Väli mobiilile helistades selgus, et Mustjalas olid telefoniliinid maas. Ka Mustjala lasteaed-põhikoolis tuli tunnid ära jätta.

Tornimäe kooli direktor Raili Nõgu ütles, et ehkki neil voolu polnud, toimus kaks esimest tundi 5.–9. klassis. Siis viidi lapsed koju. “Ei ole ju tingimusi,” tähendas Nõgu, kes saatis ka õpetajad koju töötama, sest paljudel oli kodus vool olemas. Suletud olid ka Pihtla ja Valjala lasteaed.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 548 korda, sh täna 1)