Elektrimüüjad on saartel kliente juurde saanud (1)

Seda, et klientide arv on Saare maakonnas kasvanud, kinnitasid nii Elektrum kui ka Eesti Energia. Kasvu on toonud üldteenusest loobujad ja elektrimüüja vahetajad.

Elektrumi avalike suhete spetsialist Priit Pruul tõdes, et klientide arv, nagu ka tarbimiskohtade arv, kuhu jõuab Elektrumi müüdav elekter, on kogu aasta lõikes kasvanud. “Muidugi ootaksime veelgi kiiremat kasvu, mis muudaks ka konkurentsi ja survet hinnale suuremaks,” möönis ta. Pruuli sõnul on elektritarbijad küll aktiivsemaks muutunud, kuid Põhjamaadega samale tasemele jõudmiseks, kus aasta jooksul vahetab elektrimüüjat 10–15% tarbijatest, on veel pikk tee minna.

Praegu pakub Elektrum Saaremaal elektrit ca 500 tarbimiskohas, sealhulgas on Elektrumi klient ka Kuressaare linn. “Meie kliendiks on hakanud inimesi, kes on olnud siiani üldteenusel, kui ka neid, kes pole oma senise elektrimüüjaga rahul olnud, nii hinna pärast kui ka muudel põhjustel ning on meie näol leidnud endale kindla partneri, kes suudab elektriasjus usaldusväärset teenust pakkuda,” rääkis ta. Priit Pruul märkis, et kuna praegu on just niisugune aeg, kus elektrilepingud lõpevad ca 250 000 elektritarbijal, tasub inimestel eriti mõelda, kellega uuest aastast leping sõlmida.

Eesti Energia pressiesindaja Eliis Vennik märkis aga, et neil on Saare maakonnas praeguse seisuga sõlmitud 15 251 lepingut. Neist valdav osa – 11 042 lepingut – on jätkuvalt fikseeritud hinnaga ehk paketis “Kindel”. Võrreldes aasta algusega on Saare maakonnas Eesti Energiaga sõlmitud lepingute arv kasvanud – nt jaanuari alguses oli lepinguid veidi üle 13 400. “Oma osa on siin kindlasti asjaolul, et ka need, kes enne turu avanemist lepingu sõlmimata jätsid, lootuses, et üldteenuse hind kujuneb soodsaks, nägid aja möödudes, et võidavad siiski need, kes lepingu sõlmivad,” nentis Vennik.

Võrreldes aastataguse ajaga, mil lepingute sõlmimist alustati, on mõnevõrra kasvanud huvi kas osaliselt või täielikult börsihinnaga pakettide vastu (“Muutuv” ja “Kombineeritud” paketid). Eesti Energia strateegia on pressiesindaja sõnul hoida oma pakette võimalikult lihtsana ja kolm paketitüüpi (“Kindel”, “Kombineeritud” ja “Muutuv”) on kenasti vastu võetud.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 262 korda, sh täna 1)