Vaimuvara hoidjad

Homme on maaraamatukoguhoidja päev. Meist paljude jaoks on sõnal “raamatukogu” oluline tähendus. Sest sõnal “raamat” on meie jaoks oluline tähendus.

Paljude jaoks meist ei tähenda raamat pelgalt kaante vahele köidetud lehekülgi. Raamat on midagi palju enamat. See võib olla uks kirevasse ja müstilisse maailma, kuhu me füüsiliselt kunagi jõuda ei pruugi või ei saa. See võib anda võtme kaasinimeste mõistmiseks, mida me lugemata ja uusi teadmisi ammutamata ehk ei oskaks.

Paljude jaoks meist on ka raamatukoguhoidja tähtis inimene. Sest tema on see, kes juhatab meid selle ukseni või ulatab selle võtme.

Kolleegid valisid tänavu Saare maakonna parimaks maaraamatukoguhoidjaks Liia Uussaare Metskülast, kes on oma ametit pidanud ligi kakskümmend aastat. Neid, kes tunnustust väärivad – tublisid raamatukoguhoidjaid, kes on oma tööd armastusega aastaid ja aastakümneid teinud –, on meil aga palju rohkem.

Kuigi kurdetakse, et raamatuid loetakse üha vähem, jätkub veel neid, kes trüki- või tolmulõhnalise köite meeleldi kätte võtavad. Ning aeg-ajalt raamatukogu külastavad.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 44 korda, sh täna 1)