UUS! Torm võib teisipäeva hommikul peatada laevaliikluse saartega

Ilmaennustuste kohaselt saabuv torm võib tõsiselt häirida laevaliiklust Väinamerel ja selle ajutiselt ka katkestada. Väinamere Liinid palub reisijatel selle võimalusega arvestada.

Torm toob väga tugevad tuuleiilid kiirusega ca 30 m/s. Samuti kaasneb tormiga veetaseme järsk tõus – Rohukülas asuv mereseirejaam prognoosib veetaseme tõusuks Väinamerel kuni 78cm üle nulltaseme. See takistab sadamates laevade laadimist ja lossimist. Prognoosi kohaselt on tormi kõrghetk Väinamerel teisipäeva öösel ja varahommikul, mistõttu esimesed väljumised võivad ära jääda.

Laevaliikluse jätkumise osas tehakse otsused jooksvalt, tegelikust olukorrast lähtuvalt. Väinamere Liinid palub reisijatel jälgida operatiivselt sadamatest tulevat infot www.tuulelaevad.ee vahendusel. Veebilehel uuendatakse infot ka varahommikul.

Ilma info ilm.ee vahendusel

Esmaspäeva, 28.10.2013 õhtuks jõuab Taani väinade kohale erakordselt äge tsüklon. Teisipäeva, 29.10 öösel liigub tsüklon üle Lõuna-Rootsi Botnia lahele ja päeval kiiresti üle Soome.

Eesti rannikuvetes ja ka sisemaal paisub tuul väga tugevaks tormiks. Esmaspäeva õhtul lääne poolt alates tugevneb kiiresti lõuna- ja edelatuul.

Lääne-Eesti saartel ja rannikul saavutab maruline edelatuul maksimumi 29.10 ajavahemikul kella 02…08 (kohalik aeg), kui keskmine tuul ulatub 18-22, puhanguti 32 m/s, üksikud maksimaalsed puhangud võivad tõusta 35 m/s.

Põhjarannikul on torm kõige tugevam ajavahemikul kella 05…12-ni, kui edelatuule puhangud ulatuvad 30 m/s.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 375 korda, sh täna 1)