FOTOD: Rahvamajade akendes põles tuli 24 tundi järjest

Autor: Irina Mägi

Saare maakonna rahva- ja kultuurimajad olid avatud üle-eestilise ürituse “24 tundi Eesti rahvamajas” raames 24 tundi järjest.

Kuressaare kultuurikeskuses toimus paljude ürituste seas ka üks päris uus ettevõtmine. Nimelt tuli kokku esimene Kultuurikohvik. Ürituse ühe initsiaatori Maris Rebeli sõnul kutsus ta külla Mart Juure ja Andrus Kiviräha juba kevadel ja kutsutud olid kohe nõus tulema. Saalisolijate küsimustele vastasid Juur ja Kivirähk nendele omase huumorimeele ja otsekohesusega.

Taritu rahvamajas andsid tunniajalise tervituse omalt poolt üle Salme valla mees, vanameister Väino Uibo ja Lümanda küla mees Andres Ots. Vaheldumisi kitarre vahetades mängis ja laulis Uibo kauneid meloodiaid. Rütmitrummiga toetas meloodilist poolt ja luges luuletusi Andres Ots. Vanameistritel oli see esinemine üldse teine kord koos publiku ees olla. Õhtu jätkus ühises peolauas, tantsu keerutades ja pillimeeste vahepauside ajal kohalike taidlejate esitusi kuulates.

Muhumaal Hellamaa külakeskuses haarasid “võimu” aga noored, kes värvi- ja diskomuusika saatel pidasid maha ühe vägeva retrodisko.

Irina Mägi

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 1 844 korda, sh täna 1)