Miks ei ole kogu aeg koolivaheaeg? (2)

Koolivaheaeg on tore aeg. Hommikul saab kaua magada ja õhtul kaua ülal olla. Mõned linnalapsed pääsevad maale. Teistele linnanoortele korraldatakse laagreid ja huvitavaid üritusi. Aga mitte kõik noored ei ole õnnelikud selle üle, et nad turvalisest rutiinist välja kistakse. Maal on tavaliselt aeglane internetiühendus ja sõbrad jäävad ju linna.

Need noored, kes tehnoloogialaagris osalesid, olid küll õnnelike nägudega. Kuid laager saab ükskord läbi ja jälle on arvutimängud ja ainus suhtluskoht internet. Tegelikult võiks ju koolivaheaeg olla ka kooli ajal. No nii kella 18-st 21-ni või natuke kauem ka. Ikka selleks, et oleks huvitavat tegevust. Keegi võiks sundida sporti tegema. Ja huvitavaid ringe võiks ka olla, kus roboteid teha.

Eks neid ju on ka, aga enamasti koolis, kus niigi pikk päev veedetud. Kuressaares võiks olla ikka päris oma noortekeskus. Selline suur ja valge nagu Auriga. Kus saaks soojas toas rulaga sõita ja robotid mängiksid väljakul jalgpalli. Korralik WiFi ikka ka. Vaat see oleks tore.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 212 korda, sh täna 1)