Kairit Levit sai noore klaveriõpetaja preemia

Kairit Levit sai noore klaveriõpetaja preemia

USUB KLAVERISSE: Orissaare muusikakooli klaveriõpetaja ja kontsertmeister Kairit Levit. Foto: Martti Nõu

Orissaare muusikakooli klaveriõpetaja Kairit Levit pälvis Eesti klaveriõpetajate ühingu noore klaveriõpetaja preemia. Laureaat kuulutati välja pühapäeval Eesti muusika- ja teatriakadeemia kammersaalis Eesti klaveriõpetajate ühingu üldkogul.

“See oli mulle väga suur üllatus,” ütles Kairit Levit, lisades, et ta armastab väga nii klaverit kui ka õpetajatööd ning selline tunnustus on tema arvates igale klaveriõpetajale suur au. Levit tähendas, et klaver on tema meelest kõige täiuslikum pill. “Tema puudus on küll see, et iga puu ja põõsa taga teda mängida ei saa, aga samas saab temaga tegutseda kõige erinevamates valdkondades,” sõnas Kairit Levit.

Ta lisas, et õpilased on tublid. “Kui neid innustada ja käia nendega veidi ka väljaspool ennast näitamas ja mängimas, siis tekib neil motivatsioon ja tahtmine teha. Mida kauem sa õpid ja teed, seda rohkem sa tahad teha,” kinnitas hinnatud õpetaja.

Orissaare muusikakooli direktor Martti Nõu, kes koos muusikakooli endise juhi Liivi Tammega Kairiti kandidatuuri esitas, ütles, et vaatamata oma noorele eale on Kairit juba aastaid vedanud klaverieriala õpetamist Ida-Saaremaal. “Kairit on teinud palju tööd, tutvustamaks klaverit selle piirkonna koolides ja lasteaedades,” kinnitas Nõu, kelle sõnul on Kairiti loengud, kus kaasatakse ka lapsi aktiivselt klaverit mängima, ja seda üsna erilisel moel (erinevad heli tekitamise viisid klaverikeeltega jms), on alati meeleolukad ja populaarsed.

“Kairit on ka usin oma teadmisi täiendama ja tema õpilasi on esile tõstetud mitmetel konkurssidel,” lisas direktor Nõu.

Kairit Levit töötab Orissaare muusikakoolis klaveriõpetajana 1998. aastast. 2004. aastal atesteeriti ta vanemõpetajaks-kontsertmeistriks.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 407 korda, sh täna 1)