Laevaehituse tehnoloogialabori seadmed jõudsid pärale

Itaalia tootjafirma esindajad paigaldasid oktoobri keskpaigas Kuressaare ametikooli rajatava väikelaevaehituse kompetentsikeskuse tehnoloogialaborisse arvutijuhitava (CNC) töötlemiskeskuse. Sellega on ametikooli teatel põhiosa laboriseadmestikust olemas.

“CNC-töötlemiskeskusele on juba tööde järjekord tekkinud,” ütles ametikooli ehituse ja materjalitöötluse juht-õpetaja Andres Meisterson. “Nõudlus on olemas, kuid meil võtab veel veidi aega labori käivitamine ja töölejuurutamine.” CNC-töötlemiskeskus saab hakkama väga keerulise geomeetriaga mudelite valmistamisega. Keskus töötleb nii puit- ja puidupõhiseid plaatmaterjale kui ka vahtplasti, plast- ja komposiitmaterjale ning teha saab alumiiniumi kuivlõikust.

Kaks valmistajafirma CMS Industries inseneri Itaaliast paigaldasid CNC-töötlemiskeskuse ja viisid läbi väljaõppe. Samuti korraldati tehnoloogialabori ja ametikooli personalile CNC-keskusele sobivate tööprogrammide loomise tarkvara koolitus. Lisaks hangiti tehnoloogialaborile erinevaid metallitöötlusseadmeid ja ehitati ametikooli Upa töökodadehoone juurde täiendavad ruumid väikelaevade ehitamisel kasutatavate materjalide töötlemiseks.

Projekti raames võeti tööle ka tehnoloogialabori meister-tehnoloog ja CNC-keskuse operaator.

Tehnoloogialabor on osa Kuressaarde rajatavast väikelaevaehituse kompetentsikeskusest. Kompetentsikeskuse eesmärk on koondada ja arendada sektori insenertehnilisi oskusi ning kujundada Eestis rahvusvaheliselt konkurentsivõimeline väikelaevaehituse klaster.

Lisaks tehnoloogialaborile rajatakse Kuressaarde väikelaevamudelite katsebassein ning materjali- ja elektroonikalaborid.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 444 korda, sh täna 1)