Kavandi kandi selts kutsub topeltjuubelile

Sel aastal täitub Kavandi seltsimajal 100 aastat ja Kavandi kandi selts tähistab oma 10. tegutsemisaastat. “Rahvas on seisnud selle maja eest, et see ei ole läinud müüki, vaid on olnud lihtsalt oma piirkonna kultuuritempel,” ütles Kavandi kandi seltsi juhatuse liige Krista Riik, lisades, et Kavandi seltsimaja on Kavandi piirkonnale olnud ikka üks mõnus kooskäimise koht.

See maja on olnud vallamaja, kool, sidejaoskond, kauplus, raamatukogu ja kolhoosikontor. 2003. aastast sai maja nimeks seltsimaja. Riigi sõnul on hoone eest hoolitsetud alati ja kõigil aegadel. Viimastel aegadel on seltsimajas suur töö ära tehtud just tänu Vallimemme seltsingule ning suur kiitus Riina Aljasele, kelle eestvedamisel on maja projektide abiga saanud kauni väljanägemise.

Juubeliüritustega alustati juunis, mil külas käis Raplamaa naisrahvatantsurühm Talutütred. Nende juhendaja Tiiu Laurimaa on pärit Kavandi külast Kitse-Andruse talust. Samuti toimuvad regulaarselt kord kuus filmilektooriumid, mida viivad läbi Tiina ja Aleksander Sünter.

Selleks aga, et Kavandi seltsimaja 100. sünnipäev ja Kavandi kandi seltsi 10. tegutsemisaasta saaks vääriliselt tähistatud, ootavad korraldajad juubelipeole kõiki, kes tunnevad, et see maja on nende jaoks oluline. Selleks palutakse end registreerida meiliaadressil aansu@hot.ee või helistada tel 53 964 904. Samuti on oodatud Kavandi seltsimajaga seotud pildid ja lood, et koostada ülevaade maja ajaloost.

Juubelipidu toimub 2. novembril kell 18. Peo juhatab sisse Salme vallateatri etendus. Järgnevad ülevaade majast ja väikesed suupisted. Tantsuks mängivad Õnnela ja Alan Pärnumaalt. Pidustustel on ka väike sissepääsumaks 5 eurot. Kõike neid plaane toetavad KÜSK ja Orissaare vallavalitsus.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 217 korda, sh täna 1)