Ajujahile läkitati Saaremaalt seitse ideed

Ettevõtluskonkursile Ajujaht esitati tänavu 303 äriideed, mis kõik hakkavad võistlema peavõidu ja 50 000 euro eest. Maakondade lõikes laekus enim ideid Tallinnast (138) ja Harjumaalt (47) ning Tartust ja Tartumaalt (kokku 50). Saaremaalt esitati võistlusele seitse äriideed. 

EAS-i ettevõtluse- ja innovatsioonikeskuse direktor Aivar Roop pidas laekunud ideede hulka rõõmustavaks. “Enim ideid on ootuspäraselt IT- ning tööstuse ja disaini valdkonnast, kuid alaesindatud pole ükski valdkond,” märkis ta. Roobi sõnul on hea märk see, et kahe kolmandiku esitatud ideede taga on kaks või enam inimest.

Ajujahi žürii liikme, SEB äriinnovatsiooni juhi Mart Maasiku sõnul teeb heameelt, et veidi üle poole idee-esitajaist on märkinud, et neil on eelnev ettevõtluskogemus olemas. “Julgustan nii algajaid kui ka kogenuid oma idee arendamise kõrval meeskonda mitmekesistama, hindama objektiivselt, milles ollakse tugev, millist oskust on vaja kaasata või meeskonnas arendada,” selgitas Maasik.

Esitatud ideedest kolmandik (100) kuulub info- ja kommunikatsioonitehnoloogia, 76 tööstuse ja disaini ning 30 turismi ja teenusmajanduse valdkonda. Sotsiaalse ettevõtluse valdkonda esitati 29 ideed, tervise ja biomeditsiini valdkonda 23, loomemajanduse valdkonda 17 ning energeetika ja keskkonna valdkonda 28.

Novembris korraldatakse 40 parema idee autoreile intensiivne neljanädalane arenguprogramm, mille järel valib žürii meeskonnad, kes asuvad kevadel Eesti Televisiooni eetris võistlema 50 000 euro nimel.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 227 korda, sh täna 1)