Tulevikutalendi stipile laekus saarelt ligi 20 taotlust

Tänavusele 5.–12. klasside õpilaste stipendiumikonkursile Tulevikutalent laekus enim taotlusi spordi- ning muusika- ja kultuurikategoorias. Kokku taotleb viies kategoorias stipendiumi 715 õpilast üle Eesti, Saare maakonnast laekus konkursile ligi 20 avaldust.

Saare noorte taotlusi laekus konkursi kolme kategooriasse: sport ja tervis, kunst-muusika-kultuur ja varasematel aastatel noorte saarlaste jaoks edukaks osutunud teadusekategooria. “Nii nagu mullu, oli ka tänavu kõige enam taotlejaid spordi- ja tervise- ning muusikakategoorias, mis andsid kahepeale kokku ligi 60% avalduste koguarvust,” lausus žürii liige, Maxima Eesti esindaja Ty Lehtmäe. Järgnesid teadus, ühiskondlikud tegevused ja humanitaarteadused.

Lehtmäe rõõmustas, et huvi Tulevikutalendi stipendiumide vastu tuntakse pea kõigis Eesti koolides – laekunud avalduste geograafiline jaotus on sarnane kooliõpilaste maakondliku jaotumisega.

Tulevikutalendi žürii, kes valib igas kategoorias välja viis laureaati, koguneb 26. oktoobril. Kategooriate parimad pälvivad tulevikutalendi tiitli ja 600 eurot. Igas kategoorias valitakse ka neli teist kohta, kes saavad igakuise 50-eurose stipendiumi kokku summas 450 eurot.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 227 korda, sh täna 1)