Ruhnus saab kaalukeeleks üksikkandidaat (2)

Ruhnus tegi võimsa tulemuse üksikkandidaat Heiki Kukk, kogudes 31 häält, samas kui järgmised kandidaadid said kümme ja vähem häält.

Kukk ise põhjendas oma võitu sellega, et uuris enne kandideerimist, kui palju tal toetajaid oleks, ja selgitas, mida ta volikogus teha kavatseb. “Ütlesin neile, et ega meil siin Ruhnus ju muud viga ole, kui et me ei suuda omavahel suhelda.”

Ruhnu volikogu tööd neli aastat vaatlejana jälginud Kukk on täheldanud, et inimesed käivad volikogus üksteisele “ära tegemas”, mistõttu on volikogu olnud tema silmis töövõimetu. “Selge see, et inimeste vahel on aeg-ajalt pingeid, aga tuleb teadvustada, et elame siin väikese saare peal kõik koos ja saare asju ajades peab omavahelised pinged ja tülid unustama,” ütles 9 aastat tagasi Ruhnu piirivalvekordoni ülemaks tulnud ja praegu saare päästeametnikuna töötav Kukk.

Kuna mõlemad valimisliidud – Ruhnu 17 ja Ruhnu – said volikogus kolm kohta, saab Heiki Kukest paljude otsuste vastuvõtmisel ilmselt kaalukeel. “Selle mõttega ma kandideerima läksingi, et see nii võib juhtuda,” möönis Kukk.

Ruhnus ka merepääste ja Kaitseliidu rühma loonud Kukk tunnistas, et ei igatse volikogu esimehe ega vallavanema kohta, seda enam, et ameteid on tal saarel veelgi. Vallavanemana võiks tema arvates jätkata Aare Sünter.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 324 korda, sh täna 1)