Protestivalimised (3)

Ilmselgelt ei saa sotsiaaldemokraatide ja Hannes Hanso valimisvõitu vaadelda millegi muu kui protestina juba 90-ndate aastate keskpaigast Kuressaare linna valitsenud Reformierakonna vastu.

Kuigi Reformierakond enne valimisi imestas, miks materdatakse ainult neid ja miks teevad seda senised koalitsioonipartnerid, kellega ju koos valitsetud on, tuleb vastust otsida veidi kaugemalt. Usutavasti on inimesed lihtsalt väsinud, et võimul on alati ühed ja samad inimesed.

Ei maksa unustada, et e-hääletust, kus sotsid said üsna korraliku võidu, eelistavad peamiselt noored inimesed. Nende hulgas on omakorda palju neid, kes olid Reformierakonna esimeste valitsuste ajal alles tited. Pole siis ime, kui just noortel lõi lamp põlema – kas meil polegi siis kedagi teist kui ainult reformikad?

Siiski, see, et Hannes Hansost saab linnapea ja IRL sotsidega koalitsiooni moodustab, pole kindel enne, kui Hannes Hansole on linnapea ametikett kaela riputatud. Kindlasti teevad oma käigud ja pakkumised nii sotsiaaldemokraatidele kui IRL-ile ka reformierakondlased.

Üks on selge – rahvas on rääkinud.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 610 korda, sh täna 1)