Jahimees sai põdrajahil haavata (13)

Laupäeva ennelõunal kell 11.34 juhtus Pärsama metsas kohaliku jahiseltsi korraldatud põdrajahil õnnetus. Segastel asjaoludel tabas väljatulistatud kuul looma asemel hoopis teist jahimeest. “Kuul sattus rikošetist sinna, kuhu ta poleks pidanud sattuma,” ütles jahiseltsi esimees Priit Trei. Täpsematest selgitustest ta keeldus. Varem Pärsama meestel selliseid õnnetusi Trei kinnitusel juhtunud ei ole.

Politsei pressiesindaja Kaja Kuke andmetel tulistas ajujahi ajal kütiliinis olnud kütt ajajate etteaetud põtra vintraudsest tulirelvast. Kuul läbistas põdra ja põrkus takistuselt umbes 200 meetrit eemal ajus olnud  mehe käsivarde ja läbistas selle. Kiirabi toimetas mehe Kuressaare haiglasse. Tulirelva omanik oli kaine ja omab kehtivat relvaluba.

Politsei suhtles kannatanuga täiendavalt esmaspäeval. Mees kinnitas, et tal ei ole tulistaja vastu pretensioone, ja kriminaalmenetlust seega ei alustata.

Saaremaa jahimeeste seltsi tegevjuhi Ilmo Torni sõnul ei ole Saaremaal viimasel ajal jahiõnnetusi juhtunud. “Enne järgmist ajujahti teeme meestele kindlasti põhjaliku instruktaaži,” lubas ta. Kuna Torn ise oli laupäeval Riias, siis ei osanud ta öelda, kas kütitud põder ka kätte saadi.

Kuressaare haigla kirurg Marika Räim kinnitas, et patsient on keskmiselt hea tervise juures ja paraneb, kuid on praegu veel haiglas ravil. Milline kuul mehe käsivarde lihahaava tekitas, ta öelda ei osanud.
Tõnu Veldre

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 2 748 korda, sh täna 1)