Uus linnapea ootab muutusi (20)

Uus linnapea ootab muutusi

KES NEIST ON TULEVANE LINNAPEA? Üks nendest meestest (Meelis Sepp, Mati Mäetalu, Hannes Hanso ja Toomas Takkis) jätkab varju all ka pärast pühapäevaseid valimisi, ülejäänud lükatakse aga vihma kätte. Foto: Sander Ilvest

Kaks päeva enne valimisi esimest ja arvatavasti ka viimast korda ühise laua taha istunud Kuressaare linnapeakandidaadid pidasid Kadi raadio stuudios pooleteisttunnise vestlusvooru, mille lõpuks tunnistasid nad kõik, et muudatusi linn vajab. Iseasi, miks ja milleks neid tehakse.

Toomas Takkis (Isamaa ja Res Publica Liit), Meelis Sepp (Keskerakond), Hannes Hanso (Sotsiaaldemokraatlik Erakond) ja Mati Mäetalu (Reformierakond) vastasid saatejuht Tõnis Kipperi ja kuulajate küsimustele küll rahumeelselt, kuid mitte ülemäära semulikult. Olgugi et Mati Mäetalu kinnitas, et Reformierakond ei karda opositsiooni kukkuda, ja teised kolm kandidaati ei soostunud nõustuma väitega, et Reformierakonnale tehakse kambakat, püsis stuudios üsna pinev õhkkond. Saade oli pigem IRL-i, SDE ja RE kandidaatide soolo, eeldatav autsaider Meelis Sepp väitlusse eriti ei sekkunud ja tunnistas isegi paar korda, et ei ole linna asjadega väga kursis.
Huvitavaid repliike jätkus siiski terve saate ajaks.

Mati Mäetalu kurtis, et valimiste eel on Reformierakonna praegustelt koalitsioonipartneritelt IRL-ilt ja SDE-lt hakanud küllaga tulema uhkeid ideid. “Kus need ideed enne olid?” küsis Mäetalu.

Hannes Hanso toonitas, et linnas on vaja rohkem diskussioone. Ta lubas volikogus koha sisse võtta ka siis, kui peaks jääma opositsiooni, ja selle diskussiooni siis ka tekitada. Toomas Takkis omakorda märkis, et aruteludesse tuleks kaasata rohkem linnakodanikke.

Nagu ka mõned päevad tagasi linna noortekoguga peetud debatis, ilmnes ka raadiosaates suurim vastandumine Saaremaa omavalitsuste koostöö teemal. Nii Takkis kui ka Hanso tunnistasid vajadust maakondliku koostöö järele, ilmselgelt vihjates, et paraku pidasid Kuressaare linnavõimud paremaks Saaremaa omavalitsuste liidust lahkuda. Mäetalu pareeris neid väiteid tõdemusega, et lahkumine SOL-ist ei tähenda, et Kuressaare ei teeks teiste omavalitsustega koostööd.

Saate lõpuosas esitatud küsimusele, kas Kuressaare vajab muudatusi, vastasid kõik neli kandidaati, et kindlasti vajab. Mati Mäetalu arvates on oluline, miks neid muudatusi tehakse. “Muudatusi ei peaks kindlasti tegema muudatuste endi pärast,” märkis ta. Muutuste poolt olid ka teised kandidaadid, kuid ei avaldanud, millised need muutused peaksid olema. Selge on see, et järgmine Kuressaare linnapea on muutuste pooldaja.

Kolm pikema nimekirjaga erakonda korraldab valimispäeva õhtul ka väikese koosviibimise. IRL seab end sisse Pritsumaja teisel korrusel. Reformierakond viibib traditsiooniliselt Arensburgi hotelli restoranis ja sotsid on oma peopaigaks valinud kuursaali. Vaid Keskerakond ei korralda suuremat pidu.

Valimispeod algavad kella 20 paiku, kui valimisjaoskonnad suletakse ja hakkavad selguma esimesed valimistulemused.

——————————————————————————————————————————————-

Saarte Hääl kajastab valimisi 
Pühapäevaseid kohalike omavalitsuste valimisi kajastab operatiivselt ka Saarte Hääl. Juba hommikust saadik viibivad ajakirjanikud sündmuskohtadel ja õhtul vahendatakse lehe internetiküljel maakondlikke valimistulemusi, emotsioone peopaikadest jutus ja pildis ning kommentaare võitjatelt ja kaotajatelt.
Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 1 777 korda, sh täna 1)