Ott Tänak kaotas rallivõidu 2 sekundiga (2)

Ott Tänak kaotas rallivõidu 2 sekundiga

HEA TÖÖ: Ott Tänak kiitis Subarut taevani. Foto: Raul Vinni

Saaremaa ralli viimase, Kaugatuma katse eel Georg Grossi ees 4 sekundiga juhtinud Ott Tänak pidi lõpus siiski tunnistama sõbra ja konkurendi 2-sekundilist paremust.

“Andsime endast parima, kusagile midagi ei jäänud,” rääkis Ott Tänak. “Viimasele katsele läksime nagu kõigile teistele, igalt katselt tahtsime maksimumi ja pidi tulema see, mis pidi.”

“Enne Kaugatumat oli Oti edu veel 4,4 sekundit ja teades tema kiirust, siis tundus, et läheb vist ikka ära,” ütles Georg Gross. “Apsud tulid keskel sisse ja tundus, et ongi läinud. Aga tundub, et Ott tegi ka väikseid näpukaid.”

Avapäeval võitsid sel hooajal absoluutarvestuses kõik Eesti meistrivõistluste etapid võitnud ja seega tiitli juba kindlustanud Ford Focus WRC-l kihutavad Georg Gross ja Raigo Mõlder kolm kiiruskatset neljast ja tundus, et kõik läheb plaanitud rada. Karl Kruuda jäi liidrist maha 6,6 sekundiga ja Ott Tänak kaotas omakorda Kruudale 2,8 sekundiga.

Laupäeval sõidetud kolme esimese kiiruskatse järel oli aga Subaru Imprezal sõitva Ott Tänaku edu 15,7 sekundit. Tänak tunnistas, et teisel päeval liidriks tõusmine tuli talle üllatusena. “Katsed olid suhteliselt keerulised ja need sobisid meile. Viimased katsed olid juba lihtsamad ja laiemad, seal oli Georgi vastu juba raske,” selgitas Tänak.

“Esimene päev kulges meie jaoks ilusti ja see uinutas laupäeva hommikul üleliia,” tunnistas Gross. “Peab analüüsima, miks meil Undvas kiirust ei olnud. 15–16-sekundilises kaotusseisus hakkas juba alateadvuses kummitama ka võimalus, et seekord ma ei võidagi. Võit hakkas silmapiirilt vaikselt kaduma, aga siis hakkas tasapisi tagasi tulema.”

Georg Grossi hinnangul tehti oma olukord ise raskeks, aga loomulikult oli selles oma osa ka Ott Tänakul. “Ta näitas ikka meeletut kiirust ja need sekundid ei tahtnud kohe üldse vähenema hakata. Ülimalt raske oli ja pidime kuni viimase katseni mehesti pingutama,” jagas Gross sõbrale ja konkurendile tunnustust.

“Kui võit oli käes, oli meeleolu hea. Aga Oti võidu üle oleks mul ka hea meel olnud. Järgmine nädal tuleb autole ka ostja ja see võib-olla mõjutas ka meie sõitu natuke. Igatahes ilus punkt hooajale.”

Gross avaldas tunnustust ka saarlasest kaardilugejale Raigo Mõlderile, kellega koostöö sujub väga hästi. “Kaptenid oleme mõlemad kordamööda,” ütles rallipiloot. “Kui ühel katus ära sõidab, siis teine peab teda korrale kutsuma. Üldiselt on Raigo stabiilne ja rahulik ning kontrollib olukordi. Saame koos väga hästi hakkama.”

Samas kindlustasid Ott Tänak ja Martin Järveoja endale N4-klassis Eesti meistritiitli. Tänaku sõnul oli ta meistritiitlis kindel alles finišis, sest tehnikaspordis ei saa kunagi kindel olla enne, kui lipp on langenud.

Saaremaa ralli eel olnud 9-punktiline kaotus Timmu Kõrgele ja Erki Pintsile suudeti tagasi sõita. “Mingist taktikast küll rääkida ei saa. Eesti rallid on nii lühikesed, et taktikaga pole siin midagi teha. Timmu ei tulnud eriti järele ka ja ega me teda jälginud ka. Sõitsime oma sõitu ja pidasime Georgiga oma duelli.”

Kolmanda koha saanud Karl Kruuda kaotas võitjale 29,3 sekundiga.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 317 korda, sh täna 1)