Merekultuuri seltsi juhatus pidas esimese koosoleku oma kodus

Merekultuuri seltsi juhatus pidas esimese koosoleku oma kodus

OMA TUBA, OMA LUBA: 19 aastat tegutsenud Saaremaa merekultuuri selts sai lõpuks oma kodu. Seltsi juhatuse liige ja samas majas täiskasvanute gümnaasiumi õpilastele merendusõpetust andev Valdur Lind võib sellest vaid heameelt tunda. Foto: Irina Mägi

Eelmise nädala kolmapäeva õhtul kogunesid Saaremaa merekultuuri seltsi juhatuse liikmed koos aktiiviga esmakordselt koosolekut pidama oma koju, kunagise Kuressaare poeglaste reaalkooli klassituppa. Kool tegutses selles hoones pärast maja valmimist 1805-ndast kuni 1914. aastani.

Seltsi esimehe Rein Sepa sõnul on ajalooline hoone Garnisoni tänaval praeguse täiskasvanute gümnaasiumi kõrval nüüd sedavõrd korras, et selle väiksemas ruumis tegutseb Kuressaare täiskasvanute gümnaasiumi merendusklass ja samas saavad ka merekultuuri seltsi liikmed koos käia.

Maja välisilmegi on nüüdsest pilkupüüdvam. “Panime majale uue välisukse, taastasime ukse kohal oleva varikatuse, värvisime aknaraamid ja valgendasime hoone seinad,” märkis Rein Sepp.

Enamaks seltsil raha ei jätkunud. Sepa sõnul tegelevad seltsi liikmed uute projektidega, leidmaks rahastajaid renoveerimistööde jätkamiseks. “Suuremasse ruumi tahame pärast remonti merekultuuri seltsi asjad sisse tuua.
Otsime ka sponsoreid, kes on nõus meid toetama. Kavatseme maja seinale kinnitada tahvli infoga koolimaja ajaloost,” rääkis Rein Sepp.

MKS-i juhatuse arvates võiks maja edaspidi nimetada Kuressaare või kogu Saaremaa merendusmajaks, kus merendushuvilised saaksid koos käia, infot koguda ja jagada.

Praegu osaleb MKS aktiivselt aktsioonis “Kuu aega Albertiga”, mis tutvustab majandusmehe, kirjaniku ja laulude looja Albert Uustulndi tegevust ja loomingut.

“Sel aastal on meil plaanis seltsiga ka Tallinna reis ära teha. Meremuuseumis avatakse Titanicu näitus. Tutvume selle ja teistegi väljapanekutega. Jõulupidu tuleb muidugi ka,” kõneles MKS-i juhatuse esimees Rein Sepp tulevikuplaanidest.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 391 korda, sh täna 1)