Lugeja kiri: Mida teevad meie algklasside lapsed mänguväljakul?! (8)

5. oktoobril kella 15 ajal läksin oma 5-aastase lapsega Kuressaare kesklinna mänguväljakule. Uus atraktsioon oli täis poisse, kes mängisid tagaajamist. Veidi aja pärast tegi üks poiss endale haiget ja mäng lõpetati kiiresti ära.
Üks poistest lahkus väljakult ja naasis mõne aja pärast. Tal oli käes 0,3-liitrine purk energiajooki. Arvatavasti Rae poest ostetud. Poisid hakkasid jooki kamba peale tarbima, purk käis ringi.

Väravast tuli sisse kolm samaealist tütarlast. Kahel käes siidripurgid, alkoholivaba joogi omad, aga siiski – mis ajast nii noored selliseid jooke poest kätte saavad? Need lapsed olid umbes 10-aastased. Minu meelest on ju ka alkovabal siidril väike kraad sees nagu õigel kääritatud kaljalgi ja neid ei tohiks lastele müüa. Igatahes käisid nüüd ringi nii siidrid kui ka energiajook. Lapsed ise veel kiitlesid, et kui palju ja järjest jood, hakkab pähe ka. Jube!

Minu 5-aastane laps nägi seda kõike pealt ja oli kindel, et teised lapsed joovad ennast purju. Kas midagi ette võtta ei saa? Kas nii noortele selliste jookide müümine on seaduslik? See ei ole normaalne olukord.

Murelik lapsevanemast linnakodanik

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 916 korda, sh täna 1)