Ristiku lasteaed valis aasta õpetajaks Piret Kaasiku

Ristiku lasteaed valis aasta õpetajaks Piret Kaasiku

KIILIKESTE KESKEL: Oma toreda õpetaja Piret Kaasiku (keskmises reas, keskel heleda
mütsiga) üle tunnevad heameelt (esireas, vasakult) Grete Jalak, Liis Palu, Kristin Sanne Õun; (keskmises reas) Johannes Kala, Kadi Kokk; (tagumises reas) Erko Bõstrov, Sandra Maria Roosipuu, Marelle Lehtjärv, Mia Marell Remmelg, Raido Matt, Aron Vapper ja Kennet Aedmäe. Foto: Irina Mägi

Kuressaare Ristiku lasteaed valis aasta õpetajaks Kiilikeste rühma koolieelikuid kantseldava Piret Kaasiku.

“Piret on aktiivne, innovaatiline, tööle pühendunud,” loetles Ene Vahter, teist korda aasta õpetajat valinud Ristiku lasteaia õppealajuhataja. “Ta julgeb oma arvamust avaldada ja seda kaitsta. Tema toredad värsked ideed on meie maja särama pannud.”

Näiteks kuulusid Piret Kaasiku ja Kiilikeste rühma korraldatud ettevõtmiste hulka omanäolised muinasjutuhommikud – muinasjutumaaks kujundatud toas.

“Lisaks sellele, et meie maja on uus ja ilus, on see väga tore ja rõõmus koht,” arvas vastne aasta õpetaja Piret Kaasik. “Rõõmsaks teevad selle aga just need lapsed ja mu töökaaslased.” Piret Kaasik töötab Ristiku lasteaias kolmandat õppeaastat ning kogu selle aja koos oma “kiilikestega”.

“Nüüd, kui neist on saanud nii omad, on kahju neist loobuda, kui nad järgmisel sügisel kooli lähevad,” ütles Kaasik, kellele mõnigi mudilastest on tuttav juba Rohu lasteaias töötamise ajast ja sealsest sõimemajast.

Piret Kaasik iseloomustas end emaliku õpetajana. “Vahel ütlevad lapsed mulle kogemata emme, aga võtan seda kui komplimenti, mida on hästi tore kuulda,” rääkis ta. Kaasik leiab, et õpetajatöös – nagu ka omaenda laste kasvatamisel – on vahel vaja range olla, vahel teatud asjades aga järeleandlik ja paindlik. “Oma tööd tuleb teha armastusega,” lausus ta.

Lasteaiaõpetaja tööd ei tehta kellast kellani, teab Kaasik. Tööasjadega tuleb tegeleda ka kodus. “Mõni hea idee võib tulla ka keset ööd ja unes,” sõnas Kaasik. “Siis tuleb see unenägude vahelt lihtsalt kinni püüda.”
Aasta õpetaja valimisel said lisaks lasteaia töötajatele kaasa rääkida lapsevanemad.

Ristiku lasteaia aasta töötaja on remonditööline Vello Kindlam.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 863 korda, sh täna 1)