Rallisõitja loodab kohtu abiga 2011. aasta meistritiitlit endale saada

2011. aasta Eesti rallihooaeg lõppes skandaaliga, kui meistritiitli arvestuses liidrikohal olnud rallisõitjate Kaspar Koitla ja Andres Otsa Saaremaa ralli tulemus tühistati. Nüüd on mehed käimas kohtuteed, et meistrivõistluste kuldmedalid pea kaks aastat hiljem siiski oma kaela saada.

Koitla ja Ots juhtisid 2011. aastal klassis N4 Eesti meistrivõistluste arvestuses ja olid edukad ka viimasel etapil ehk Saaremaa rallil, tulles üldarvestuses neljandaks. Pärast võistlust leidsid aga ralli korraldajad, et Koitla ja Otsa auto ei vastanud tehnilistele nõudmistele, ja nende tulemus tühistati. Rallimeeskond ei hakanud otsust vaidlustama, kuna nad olid kindlad, et jäävad meistrivõistluste arvestuses liidrikohale ka ilma Saaremaa ralli tulemuseta.
Siis avaldas Eesti autospordi liit (EAL) aga punktitabeli, mille järgi olid Koitla ja Ots langenud teisele kohale.

Kaspar Koitla ja Andres Ots pöördusid Harju maakohtusse, vaidlustades nii EAL-i punktiarvestuse kui ka Saaremaa ralli korraldajate otsuse meeskonna tulemuse tühistamise kohta. Rallimeeste hinnangul olid mõlemad otsused ebapädevad, mistõttu pidanuks kohus need tühistama ja kuulutama just Koitla ja Otsa 2011. aasta Eesti rallimeistreiks.

Maakohus ei võtnud aga tänavu jaanuaris Koitla ja Otsa hagi menetlusse, “kuna hagi ei ole esitatud eesmärgil, millele riik peaks andma õiguskaitset”. Seepeale esitasid rallimehed määruskaebuse Tallinna ringkonnakohtusse, kes saatis kaasuse osaliselt tagasi maakohtusse. Nimelt leidis ringkonnakohus, et esimese astme kohus peab üle vaatama oma otsuse selle osa, mis puudutas kaebust EAL-i vastu. Muus osas ehk kaebuses Saaremaa ralli korraldajate vastu jättis ringkonnakohus maakohtu lahendi jõusse.

Seepeale pöördusid Koitla ja Ots riigikohtusse, mis otsustaski kolmapäeval, et maa- ja ringkonnakohtu määrused tuleb tühistada osas, millega kohtud ei võtnud rallimeeste kaebusi menetlusse. Tühistatud osas peab Harju maakohus kaasust nüüd uuesti vaagima hakkama.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 763 korda, sh täna 1)