Politseiniku peksja teenis kohtus tingimisi karistuse (3)

Paar nädalat tagasi Kuressaare politseijaoskonda viidud purjus Sander Niit peksis seal läbi politseiniku ja sai selle eest kohtus aasta vanglakaristust tingimisi.

20. septembril tungis Sander Niit Kuressaare politseijaoskonna arestimaja eesruumis kallale teenistuskohustust täitvale politseinikule. Niit toodi jaoskonda, kuna ta oli purjuspäi Kuressaares avalikus kohas magama jäänud.

Jaoskonnas lõi Niit politseinikku korduvalt pähe, tekitades talle valu ja kehavigastusi. Ametikohustusi täitva võimuesindaja kallal vägivallatsemine on karistusseadustiku mõistes kuritegu, mille eest võib karistada maksimaalselt kuni viieaastase vangistusega.

Kohus piirdus üheaastase vangistusega, mis jäeti tingimuslikult kohaldamata. Vangistust ei pöörata täitmisele, kui Sander Niit ei pane kaheaastase katseaja jooksul toime uut tahtlikku kuritegu ja täidab talle käitumiskontrolli ajaks pandud kontrollnõudeid ja kohustusi.

Kohtu teatel karistust raskendavad asjaolud puudusid, kergendav asjaolu oli süü puhtsüdamlik kahetsemine. Kohus mõistis Niidult välja ka 240 eurot sundraha ja 96 eurot kaitsjatasu.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 831 korda, sh täna 1)