Eesti Liivakunn 2013 on Juss Laansoo (4)

Eesti Liivakunn 2013 on Juss Laansoo

Foto: Irina Mägi

Laupäeval selgitati Viieristil juba teist korda ajaloos Eesti Liivakunn, seekord kuulub tiitel Juss Laansoole (fotol).

“Võistlus oli tasemel, ilm oli ilus, rada oli super. Saaremaal on hea õhkkond, meeldivad inimesed, õnnetusi polnud ja mina võitsin,” võttis Juss Laansoo võidukihutamise kokku.

Sel korral peeti võistlus Saaremaal Viieristil, kus viimase dekaadi jooksul pole toimunud ühtki vabariiklikku motokrossisarja ning seda põnevamaks tegi võidusõidu asjaolu, et tegu oli uue raja ja kohaga.

Liivakunni tiitlile sõitsid Eesti meistrid MX1-, MX2- ja veteranide klassis, stardis olid Saaremaa meister, TOP 220 võitja ja Eesti hobikrossi sarja kahekordne võitja. Eelmisel hooajal läks tiitel Võrumaale Sõmerpalu motoklubisse ja seda tänu uskumatult ilusa sõidu teinud Karel Kutsarile. MXA-klassis sai Kutsar aga tänavu 60 punktiga teise koha, jäädes alla maksimaalsed 70 punkti võtnud Juss Laansoole. Kolmas oli Heido Havam 55 punktiga.

“Eesti kohta oli väga tõsine konkurents,” märkis Juss Laansoo. “Rada oli raskepoolsem ja liivas sõitmine nõuab teistsugust sõidutehnikat. Vanema ja kogenud sõitjana ootasin siiski, et mulle pakutakse veidi rohkem konkurentsi.
Samas on võit minu jaoks positiivne. Olen juba selles eas, et ma ei sõida enam tiitlitele, rohkem oma lõbuks ja Viieristil sain oma koormuse kätte.”

Rogert Room edestas kahe sõidu kokkuvõttes ägedas duellis Vaido Vahterit, kolmas oli Ilja Balabko. “Võistlusega võib rahule jääda,” märkis noor Orissaare motomees. “Publikut oleks võinud rohkem olla, kuna stardis oli päris mitu saarlast ja nii kõrgetasemelist võistlust ei ole Saaremaal iga päev.”

Kuna hooaja kokkuvõttes oli Rogert Roomile esikoht juba garanteeritud, siis oli Viieristi võistlus tema jaoks eelmisel õhtul kätte saadud uue tsikli testimiseks. Sellele vaatamata sõitis ta võidule.

“Konkurents oli täitsa tugev, sest B- ja C-klass sõitsid koos,” lausus hommikustes ajasõitudes kõikide klasside arvestuses päeva viienda aja saanud Room. “Liivased rajad mulle üldiselt sobivad, kuid uue ratta tundmaõppimisega läks kaduma nii mõnigi sekund.”

Esimeses sõidus õnnestus Roomil saada stardivõit, kuid sisse tuli ka vigu ja üks kukkumine. Poole sõidu peal tõmbasid tal käed krampi. “Kuna unustasime uuel rattal lenksu asendi õigeks panna,” selgitas Rogert Room, kelle teine sõit sujus juba paremas tempos ja suuremate vigadeta.

Kokku võisteldi Viieristil üheksas masinaklassis ja saarlastele tõi võidu veel seenioride klassis võistelnud Meelis Vahter.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 837 korda, sh täna 1)