Maa sool

Õpetajatest on meedias viimasel ajal palju juttu olnud. Nende pingelisest tööst, milleks peab aega näpistama pere kõrvalt ja vahel – või isegi sageli – unetundide arvelt. Nende palgast, mis töö hulgaga võrreldes on kehvavõitu. Sellest, et meie ühiskonnas õpetaja tööd ei väärtustata.

Homme, 5. oktoobril on õpetajate päev. Selle päevaga seoses meenub mõnelegi meist ehk tore seik oma kooliajast. Kas või mälestus sellest, kuidas muidu nii asjalikest pedagoogidest üheks päevaks äkki vallatud koolijütsid said. Või sellest, kuidas muidu koer poiss, ulakavõitu klassivend nüüd tähtsust täis “direktorina” korda majja lõi.

Kindlasti jääb Saaremaa ühisgümnaasiumi perele meelde eilne päev, kui õpetajad ja teised kooli töötajad kommide eest tooteid-teenuseid müüsid. Jõuavad ju õpilased tänu sellistele ettevõtmistele arusaamisele, et nende õpetaja pole sugugi ainult see range või kuivikuks peetav tegelane, kes klassi ees korraldusi jagab. Et õpetajal võib olla mõni vahva hobi või oskus, millest varem ei teadnudki.

Öeldakse, et õpetajad on maa sool, inimesed, kes meid vanemate kõrval ehk enim mõjutavad.
Ilusat saabuvat õpetajate päeva!

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 215 korda, sh täna 1)