Baltic Workboats toetab Kaarma lasterikkaid peresid (37)

Nasval tegutsev Baltic Workboats AS (BWB) ja Kaarma vald sõlmisid eile ühekordse sihtotstarbelise toetuse lepingu, millega toetatakse kolme või enam alaealise lapsega peresid 200 euroga pere kohta.

“Et ka suured pered saaksid oma lastele jõuludeks midagi paremat lubada ning me tahame ka juhtida tähelepanu asjaolule, et Saaremaa saab edasi areneda vaid siis, kui keskmises saare peres on lapsi rohkem kui kaks,” põhjendas BWB juhatuse esimees Margus Vanaselja.

Kaarma vallavanem Andres Tinno ütles, et BWB toetusepakkumine näitab ettevõtjate sotsiaalset küpsust. Tinno sõnul puudutab kokkulepe umbes 70 vallas elavat peret (kokku on vallas ca 550 lastega peret), mis omakorda näitab, kui vähe on Kaarma vallas ikkagi peresid, kus on kolm ja rohkem last. “Arvestades praegust väljakujunenud 1–2 lapsega peremudelit, on siit positiivset iivet oodata raske,” nentis vallavanem.

Tema sõnutsi peab vald tulevikus kindlasti läbi mõtlema just suurperedele lisatoe pakkumise. Praegu on vald liitunud hajaasustusprogrammiga, kus omavalitsus ja riik toetavad lastega peresid hajaasustusega piirkondades eluliste kommunikatsioonide rajamisel, lisas vallavanem.

Lepingu kohaselt on valla kohustus määrata toetuse kriteeriumile vastavate perede arv ja pärast toetussumma laekumist jagada see sihtrühmale välja.

Selle aasta algusest saavad BWB oma töötajad, kelle peres kasvab vähemalt kolm või enam alaealist last, lastetoetuse nimetuse all kuus 150 eurot palgalisa. Oma töötajatele toetuse maksmine on tähtajatu projekt ja kestab seni, kuni ettevõttel selleks võimalusi jätkub.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 1 476 korda, sh täna 1)