Õpilased avasid Aste klubis ajutise kohviku (2)

Õpilased avasid Aste klubis ajutise kohviku

Foto: Sander Ilvest

Kui varasematel aastatel on Aste põhikoolis õpilaslaata korraldatud, siis eile avati Aste klubis esmakordselt õpilaskohvik. Ühes reas müüsid omavalmistatud söögi- ja joogipoolist poisid, teises tüdrukud.

“Meil on kõik enda tehtud,” kiitsid Aste kooli kuuenda klassi poisid (vasakult) Argo Sadam, Rasmus Vendel, Karlis Raamat ja Martin Leepere. Soodsa hinnaga (10 ja 20 senti) pakkusid poisid tordilõike, vahvleid, õunamahla ja muffineid. Tüdrukud müüsid kookospalle, morssi, muffineid ja soolaseid saiu.

Koolidirektor Ulvi Valge ütles, et täna avatakse kohvik jälle, kuna õpilaste hulgas oli kohvikus osaleda soovijaid üsna palju. Valge sõnul oli eilne päev rohkem sisseelamise päev. “Pensionärid võiksid ka kaema tulla,” lausus koolijuht, kelle sõnul ei ole ju Aste piirkonnas tegelikult kohvikut ning see oleks hea võimalus proovida laste tehtud maiustusi.

Aste klubi juhataja Kristi Hints ütles, et see on väga tore, kui lapsed saavad sellise müügikogemuse. Ta lisas, et loodetavasti on laupäeval ka rohkem kohviku kliente. Kristi Hintsil endal on plaanis keeta klubi köögis pihlakakeedist ja musta leedri moosi.

Täna on õpilaskohvik Aste klubis avatud kl 10–14.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 753 korda, sh täna 1)